Peste 100 de replici au avut loc în Turcia după cutremurul devastator de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau mai mare au avut loc de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit luni dimineață sudul Turciei, potrivit Serviciului geologic al Statelor Unite.

Cutremur în Turcia FOTO: Profimedia
Cutremur în Turcia FOTO: Profimedia

Pe măsură ce timpul de la cutremurul inițial se prelungește, frecvența și magnitudinea replicilor tind să scadă, scrie edition.cnn.com.

Cu toate acestea, replicile de peste 5,0 - 6,0 sunt încă susceptibile de a se produce și aduc un risc de deteriorare suplimentară a structurilor compromise de cutremurul inițial. Acest lucru aduce o amenințare continuă pentru echipele de salvare și supraviețuitori.

Replicile se întind pe o distanță de peste 300 de kilometri de-a lungul zonei de falie care s-a rupt în sudul Turciei, orientată de la sud-vest la nord-est și care se întinde de la granița cu Siria până în provincia Malatya.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două, cu magnitudini de 6,7 și 7,5. Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de peste 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi în Turcia și în Siria.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite