Curier român, prins în Franța cu doi adolescenți ascunși în gențile de voiaj din portbagajul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a fost condamnat la 3 ani de închisoare de o instanță din Franța, după ce a fost prins în timp ce încerca să ajungă în Anglia cu doi adolescenți de origine vietnameză ascunși în genți care se se aflau în portbagajul său, informează Actu.fr. 

Un român a fost condamnat la 3 ani de închisoare de o instanță din Franța. FOTO: Shutterstock
Un român a fost condamnat la 3 ani de închisoare de o instanță din Franța. FOTO: Shutterstock

„Gențile erau foarte mici, aveau dimensiunile 80 cm lungime, 40 cm lățime și 50cm înălțime”, a declarat președintele tribunalului din Dieppe, uimit, arătând fotografia celor două genți.

Pe 26 ianuarie 2024, agenții vamali din zona Canalului Mânecii au găsit doi adolescenți de origine vietnameză, un băiat și o fată, ascunși în două genți de voiaj care se aflau în portbagajul unui autoturism condus de românul de 30 de ani, care se pregătea să se îmbarce din Dieppe pe feribotul spre Anglia.

Potrivit sursei citate, adolescenții ar fi călătorit în genți din apropierea Parisului și până în orașul Ango. 

Luni, 29 ianuarie, în fața instanței, acuzatul a părut surprinzător de relaxat, notează sursa citată. Cu toate acestea, judecătorii nu aveau cuvinte pentru a descrie oroarea faptelor pentru care este urmărit penal.

Deși inculpatul a negat inițial faptele, în scurt timp a cedat. El a explicat, cu ajutorul interpretului său, că a fost contactat de un moldovean, un mare traficant de carne vie, în timp ce se afla în România.

El, curier la Amazon, plătit cu 450 de euro pe lună, a văzut o modalitate de a face bani. I s-a dat cheia unei mașini și a luat un avion spre Franța. A așteptat într-un hotel timp de zece zile înainte de a i se spune unde era parcat autoturismul găsit ulterior de poliție. 

Potrivit acestuia, fusese aranjată o întâlnire cu cei doi tineri viitori exilați. Folosind Google translate, au schimbat câteva cuvinte.

„Cei doi tineri au venit cu gențile”, povestește inculpatul. Apoi au pornit în direcția Dieppe. El explică faptul că pasagerii săi se aflau în portbagaj pe ultimii șapte kilometri până la Dieppe. Restul călătoriei a fost făcut pe bancheta din spate.

Nu este ceea ce le-a spus tânăra vietnameză anchetatorilor. Ea explică faptul că ea și însoțitorul ei s-au urcat în portbagaj în regiunea pariziană.

Cu toate acestea, adolescenta vietnameză le-a declarat altceva procurorilor. Ea spune că se aflau ascunși încă din zona Parisului. Gențile erau ușor deschise, „însă nu suficient pentru a avea aer”, așa că au făcut găuri suplimentare cu un cutter.

Cei doi adolescenți vietnamezi au fost preluați de autoritățile franceze. Tânărul nu a vorbit, însă adolescenta a povestit cum a ajuns din Vietnam în Franța în urmă cu șase luni.

Procurorii francezi au cerut pentru român 30 de luni de închisoare și interdicția de a intrat în Franța timp de trei ani, însă judecătorul l-a condamnat la 3 ani de închisoare și apoi interdicție permanentă de a intra pe teritoriul francez. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite