Cum sunt puși pe fugă piloții ruși care dau târcoale spațiilor aeriene ale Poloniei și Suediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloții italieni de Eurofighter care efectuează misiuni de poliția aeriană la granițele NATO în Polonia au avut parte de adrenalină după ce au fost obligați să decoleze de urgentă (în jargonul piloților vorbim de o misiune „scramble”) pentru a intercepta patru avioane de luptă rusești.

Italienii au avut în Polonia aproape 40 de ore de zbor în misiuni reale de interceptare
Italienii au avut în Polonia aproape 40 de ore de zbor în misiuni reale de interceptare

Deși zburau deasupra apelor internaționale din Marea Baltică, piloții ruși au afectat spațiile aeriene polonez și suedez. Decolarea de urgență a avut loc, miercuri, de pe aeroportul Krolewo din Malbork, iar intervenția rapidă a piloților de luptă italieni a făcut posibilă constrângerea aeronavelor rusești să reintre în spațiul aerian al Kaliningradului.

Opt misiuni în șapte zile

Conform Aeronautica Militare, în primele două luni de activitate în Polonia, aeronavele Eurofighter ale Task Force Air „White Eagle” au efectuat deja 15 misiuni „scramble” ordonate de Combined Air Operations Center din Uedem, Germania, organismul de control al NATO care are sarcina de a verifica toate amprentele radar ale aeronavelor suspecte care se apropie sau încearcă să intre în spațiul aerian protejat de NATO fără a avea autorizațiile necesare. În total a fost vorba de aproape 40 de ore de zbor în misiuni reale de interceptare.

În aceste misiuni, piloții italieni au „vânat” și obligat să revină la cursul normal avioane precum Sukhoi 24 Fencer, Sukhoi 27 și 30 Flanker, dar și de alte tipuri precum ca Ilyushin-20. Aeronautica Militare precizează că în ultima perioadă, rușii sunt tot mai obraznici. În doar șapte zile, de fapt, piloții Task Force Air „White Eagle” au primit ordin de decolare imediată de opt ori, punând o presiune asupra întregului personal, inclusiv pe cei care se ocupă cu întreținerea aeronavelor, analiza datelor sau suportul serviciului de luptă. În total, în Polonia, Aeronautica Militare operează un număr de patru aeronave de luptă Eurofighter Typhoon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite