Rusia a pierdut patru avioane de luptă în ultimele 24 de ore. Reacția Kievului: „S-au dus dracului”

0
Publicat:

Sistemele antiaeriene ale Ucrainei au doborât cel puțin patru avioane de luptă rusești, printre care un bombardier tactic de tip Su-34, în ultimele 24 de ore.

Explozie produsă de doborârea unui Su-30 rusesc Captură Twitter
Explozie produsă de doborârea unui Su-30 rusesc Captură Twitter

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, anunțat Ministerul ucrainean al Apărării într-un mesaj publicat duminică pe Twitter.

Ministerul ucrainean al Apărării face referire la celebra expresie „Navă rusească, du-te dracului!”, spusă de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor înainte de un atac.

O înregistrare video publicată pe Twitter arată un avion Su-30 în flăcări după ce a fost lovit de o rachetă antiaeriană. Într-o altă înregistrare video un avion multirol Su-30 poate fi  explodând în momentul impactului cu pământul după ce a fost doborât de o rachetă antiaeriană portabilă Stinger.

Potrivit portalului Oryx, forțele aeriene rusești au pierdut cel puțin 58 de avioane doar pe baza probelor foto și video, 28 sunt dintre ele fiind de ultimă generație.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite