Cum s-a îmbogățit un român cu peste 40.000 de euro. Victima este un antreprenor italian de 85 de ani

0
Publicat:

O tranzacție efectuată de un antreprenor italian de 85 de ani prin intermediul internet banking-ului l-a făcut pe un român, în vârstă de 47 de ani, mai bogat cu 43.000 de euro. Interesant este faptul că nu românul trebuia să intre în posesia acestei sume, ci o altă persoană, relatează Știri Diaspora.

Românul a fost judecată în lipsă. Foto: Ministerul Finanțelor (Arhivă)
Românul a fost judecată în lipsă. Foto: Ministerul Finanțelor (Arhivă)

Întâmplarea surprinzătoare a avut loc la data de 29 mai 2020. În urmă cu aproape patru ani, antreprenorul italian a accesat serviciul de internet banking și a autorizat plata către beneficiarul de drept, însă banii nu au ajuns la persoana care trebuia să-i primească. 

Conform sursei citate, se pare că românul a interceptat transferul și a redirecționat suma către contul său. După ce antreprenorul italian a semnalat întâmplarea autorităților, la data de 26 iunie 2020, anchetatorii au identificat persoana care a încasat banii. Este vorba de un român care ar fi stabilit în regiunea Lombardia. 

Ba mai mult, contul către care a fost efectuată tranzacția aparține românului. Urmărind „traseul” banilor, oamenii legii au descoperit că autorul înșelătoriei a transferat fabuloasa suma către un cont deschis la o bancă din Finlanda. 

Românul a fost judecată în lipsă la tribunalul din orașul Ancona pentru fraudă informatică și acces abuziv al unui sistem informatic. 

În timpul audierii, care s-a desfășurat miercuri, judecătorul Antonella Passalacqua a decis luarea unor noi măsuri pentru ca românul să fie informat cu privire la procesul în care este menționat în calitate de pârât. 

La data de 17 decembrie se va desfășura următoarea audiere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite