Un român cu mandat european de arestare a stricat vacanța conaționalilor săi în Italia. Bărbatul va fi extrădat

0
Publicat:

Pe 23 și 24 decembrie, poliția italiană a arestat doi bărbați, un cetățean italian și un cetățean român.

Polițiștii italieni nu au avut liniște de sărbători FOTO: arhivă
Polițiștii italieni nu au avut liniște de sărbători FOTO: arhivă

Pe 23 decembrie, personalul de serviciu de la Unitatea Mobilă a Questura di Sondrio (sediul poliției din Sondrio), a executat ordinul emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Milano împotriva unui italian cu reședința în provincia Milano, scrie ilgiorno.it.

Andrea Cirillo, născut în 1986,  a fost plasat în arest la domiciliu la Comunità la Centralina din Morbegno, cu o pedeapsă de 12 ani de închisoare care urmează să fie executată pentru infracțiunile de răpire în scop de șantaj, vătămare corporală agravată și posesie ilegală de arme, comise în august 2021.

Pe de altă parte, în ajunul Crăciunului, agenții Brigăzii Mobile a Comandamentului de Poliție din Sondrio au pus în executare un mandat european de arestare în vederea extrădării unui cetățean român, emis de autoritatea judiciară de la București în 2015 pentru conducere fără permis în România, faptă care constituie infracțiune și pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani.

În februarie 2015, bărbatul a fost  prins în România conducând un autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. În urma procesului, judecătorul a pronunțat o condamnare și, întrucât nu mai putea fi localizat în țară, a emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost depistat în comuna Valdidentro, unde își petrecea vacanța împreună cu alți patru conaționali, și a fost dus la închisoarea din Sondrio.

Judecătorii Curții de Apel din Milano vor decide cu privire la posibila sa extrădare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite