Gest impresionant al italienilor pentru un român. Au strâns bani ca să se poată întoarce acasă, după ce a ajuns pe străzi

0
Publicat:

Comunitatea din orașul Italian Sulmona, regiunea Abruzzo, a salvat viața unui român de 46 de ani printr-o mobilizare exemplară. Bărbatul trăia o veritabilă dramă pentru că soția lui a decedat, iar el a ajuns pe străzi, unde risca să moară de foame și frig.

Românul ajunsese să locuiască pe străzile din Sulmona FOTO Freepik
Românul ajunsese să locuiască pe străzile din Sulmona FOTO Freepik

Viața lui Relu, un român de 46 de ani care ajunsese să locuiască pe străzile orașului italian Sulmona, a luat o turnură fericită.

Relu a ajuns în Italia cu speranța unui viitor mai bun și a găsit de lucru în San Benedetto dei Marsi. Din păcate, soția lui a murit în urma unei lupte grele cu cancerul. Ulterior, și el a fost diagnosticat cu o boală gravă, ceea ce l-a pus în imposibilitatea de a mai munci.

A avut nevoie de tratament pentru o perioadă lungă de timp la Spitalul Santo Spirito din Pescara, iar după ce s-a externat, nu și-a mai găsit un loc de muncă și a fost nevoit să se refugieze pe străzi.

Românul risca să moară de frig pe stradă, dar empatia și generozitatea locuitorilor din Sulmona l-au salvat.

O localnică a aflat de drama lui Relu și a lansat un apel emoționant pe rețele sociale pentru ca românul să poată reveni în țară la familia sa.

„Stă și doarme în frig. Hai să-l ajutăm să se întoarcă acasă", a scris femeia, potrivit ilcentro.it.

Apelul italiencei s-a bucurat de un sprijin puternic din partea comunității locale și nu numai.

Mulți locuitori ai orașului Sulmona, dar și voluntari de la Crucea Roșie și membrii comunității românești din localitate s-au mobilizat rapid și au organizat o strângere de fonduri.

În doar o zi s-au strâns 500 de euro, bani suficienți pentru a acoperi costurile biletului de întoarcere a lui Relu în România.

Înainte de a părăsi Italia, Relu a transmis un mesaj emoționant: „Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea." 

De menționat este că între Sulmona și un oraș din România, Constanța, există o legătură din antichitate. La Sulmona s-a născut Ovidius, poetul exilat în mijlocul barbarilor din Portul Euxin/Cetatea Tomis, de la Marea Neagră, la marginea Imperiului Roman, unde s-a și stins dn viață. Statuia lui Publius Ovidius Naso este celebru obiectiv turistic în Piața Ovidiu din Constanța, dar mormântul lui a rămas și astăzi necunoscut. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite