Cum hărţuia sexual procurorul Bucurică victima dintr-un dosar pe care îl instrumenta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară a terminat verificările în cazul procurorului George Bucurică, procuror la Parchetul Judecătoriei Oraviţa, care este acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile dintr-un dosar pe care îl investiga. În media au apărut înregistrări ale discuţiilor avute de cei doi, magistratul fiind chemat de şefi să dea explicaţii.

“Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În motivarea acţiunii Inspecţia Judiciară a reţinut că procurorul, folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe "WhatsApp" şi ,,Facebook", cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta; de asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. “Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului”, mai arată Inspecţia Judiciară.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite