Cum au răspuns polițiștii după bătaia din Pantelimon. Acțiuni pe stradă, peste 1000 de persoane legitimate, sute de vehicule controlate

0
0
Publicat:

Poliția și Jandarmeria din Pantelimon au intensificat controalele după conflictul violent dintre cele două familii. Peste 1.000 de persoane au fost legitimate, iar 700 de autovehicule au fost controlate. De asemenea, au fost date 150 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii au găsit asupra celor implicați, arme albe - Foto Arhivă
Polițiștii au găsit asupra celor implicați, arme albe - Foto Arhivă

Ca răspuns la scandalul de sâmbătă, 21 septembrie, polițiștii au legitimat mai mult de o mie de persoane și au verificat sute de automobile.

Până la acest moment, în filtrele constituite pe raza oraşului Pantelimon, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi jandarmii au legitimat peste 1.000 de persoane, au controlat peste 700 de autovehicule şi au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov.

Polițiștii au descoperit mai multe infracțiuni, inclusiv conducerea sub influența substanțelor psihoactive, conducerea fără permis, încredințarea unui vehicul fără permis, conducerea sub influența alcoolului și conducerea cu permisul suspendat, conform IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

De altfel, 19 persoane implicate în scandalul din Pantelimon au fost identificate.

12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, iar pentru 6 dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă. Alte 4 persoane sunt în spitale pentru investigaţii medicale, aflându-se sub paza poliţiştilor. La acest moment continuă activităţile pentru depistarea altor 3 persoane care au fost identificate ca fiind participante la conflict”, au precizat polițiștii.

Până acum, șase persoane au fost arestate după bătaia generală din orașul Pantelimon, continuată la camera de gardă. Polițiștii au identificat mașina agresorilor, iar audierile continuă.

Ce a provocat scandalul

Reamintim că pe 21 septembrie, dimineața, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov a fost alertat prin apel 112 cu privire la un incident violent între mai multe persoane în orașul Pantelimon.

Șase persoane au fost internate la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală după un conflict violent între două familii, care a continuat la unitatea de primiri urgențe. Peste 10 atacatori, înarmați cu bâte, furci și săbii, au pătruns în spital căutându-i pe răniți pentru a-i lovi din nou. Doar o femeie a fost agresată, iar două dintre victime au necesitat intervenții chirurgicale.

Investigațiile au arătat că altercația a avut loc din cauza unor tensiuni între două familii, generate de o relație dintre un bărbat și o femeie.

Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi. Din fericire, personalul medical nu a fost agresat fizic, sunt doar foarte speriaţi. Au lovit aparatură, au distrus un birou şi au dat cu bâta într-un calculator. Au ameninţat, au făcut scandal şi au părăsit repede unitatea de primiri urgenţe pentru că şi-au dat seama că sosesc organele de poliţie care fuseseră deja alertate de către personalul medical prin 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu.

Incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii,” au menționat reprezentanții IPJ Ilfov.

Pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică, efectivele de Poliție și Jandarmerie au fost întărite. Ancheta este în plină desfășurare.

Astfel, aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi au fost angrenaţi în activităţi şi continuă activităţile derulate în acest caz în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti”, arată sursa citată.

În acest context, s-a dispus desfăşurarea de activităţi conform acţiunii „Riposta”, iar una dintre aceste măsuri a fost organizarea de filtre la toate intrările şi ieşirile din această localitate, precum şi în Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite