Continuă audierile în dosarul Pantelimon. Anchetatorii verifică dacă minorul a mai condus fără permis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții băiețelului ucis și ai fetiței care a rămas infirmă în accidentul din Pantelimon au fost audiați miercuri, 4 septembrie, de anchetatori. Cercetările în cauză continuă! Se verifică și dacă minorul a mai condus fără permis în trecut.

Accidentul din Pantelimon Foto: Arhivă
Accidentul din Pantelimon Foto: Arhivă

Părinții copiilor cer să se facă dreptate. Ei au fost audiați de polițiști pentru prima oară în anchetă. Aceștia doresc ca adolescentul de 16 ani care a provocat accidentul în urma căruia băiețelul lor, în vârstă de 9 ani, și-a pierdut viața, să fie pedepsit exemplar.

Audierile în acest dosar continuă și joi, 5 iulie. La Brigada Rutieră a fost chemat un proprietar al uneia dintre mașinile avariate în urma accidentului de la Pantelimon, urmând să fie întrebat dacă face plângere în cauză. De asemenea, la Serviciul Omoruri e chemat un martor, prieten cu inculpatul minor, sa spună dacă inculpatul a mai condus anterior fără permis, conform unor surse Adevărul.

Drama familiei a avut loc pe 28 iulie 2024, când un minor s-a urcat la volan, fără a avea drept de permis, și a condus mașina în parcarea de lângă Parcul Pantelimon. Adolescentul a pierdut controlul asupra autoturismului, a acroșat mai multe mașini parcate și a lovit doi frați. Băiatul de 9 ani a fost accidentat mortal, în timp ce sora sa, de 6 ani, a ajuns în stare gravă la spital unde i-a fost amputat piciorul.

Părinţii au povestit, miercuri, anchetatorilor drama pe care au trăit-o. Mama copiilor ar fi văzut cum o maşină îi striveşte. 

"Noi trăim o dramă. Familia noastră a fost distrusă. Aveam doi copii superbi, din păcate, pe unul nu il mai am, fata este traumatizată şi ne este foarte greu să ne revenim. În momentul de faţă am două obiective majore în viaţă: pedepsirea vinovaţilor şi fata mea", spune tatăl copiilor pentru Observatornews.ro.

Minorul s-a urcat drogat la volan

Amintim că tânărul este acuzat de omor după ce procurorii au descoperit că, în timp ce conducea, era într-un apel video pe telefon și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

S-a dovedit că minorul era drogat la momentul tragediei.

„A fost cerut, săptămâna trecută, încă un raport de expertiză criminalistic la Institutul de Criminalistică dat fiind faptul că există un cumul de substanţe pe care şoferul îl avea în sânge în momentul accidentului. E vorba de patru substanţe. Două substanţe interzise şi două gaze, urmând ca laboratorul să stabilească concentraţia", a declarat avocatul familiei victimelor, conform sursei citate.

Autorul accidentului este acum în arest preventiv, în timp ce prietenul său, care i-a încredințat mașina, este cercetat în stare de libertate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite