Cum a fost prins un român care vindea parfumuri contrafăcute în Belgia. Un client a pretins că își sună soția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poveste cu parfum, dar nu unul dulce, ci unul marcat de furtișag și încălcarea legii, a avut loc în inima orașului Kortrijk din Belgia. Un român în vârstă de 45 de ani a fost prins în flagrant, în timp ce vindea parfumuri de lux contrafăcute. Această afacere necurată a luat sfârșit grație unui cumpărător iscusit, care a transformat o conversație telefonică cu „soția”, într-un mod de a dezvălui activitatea ilegală.

Un român din Belgia, prins cu parfumuri contrafăcute FOTO Arhivă
Un român din Belgia, prins cu parfumuri contrafăcute FOTO Arhivă

Românul, identificat doar ca R.D., a pus la cale operațiunea sa în timpul unui târg desfășurat în Kortrijk, la începutul lunii iulie. Cu un stand plin de flacoane de parfum care, la prima vedere, păreau a aparține unor mărci renumite precum Chanel, Dior și Giorgio Armani, el spera să profite de naivitatea cumpărătorilor.

Cu toate acestea, unul din potențialii săi clienți și-a dat seama imediat că este ceva în neregulă. În loc să cumpere la întâmplare, acesta și-a pus la cale o strategie ingenioasă pentru a-l prinde pe vânzătorul necinstit.

În timpul explicațiilor românului, cumpărătorul a devenit suspicios, după care a pus la cale un șiretlic, a declarat procurorul, potrivit Știri Diaspora.

A pretins că își sună soția și a apelat poliția

Metoda a constat într-o conversație telefonică cu „soția”, în care cumpărătorul pretindea că are nevoie de sfaturi cu privire la ce parfum să cumpere. El ar fi discutat preferințele sale de parfum cu oamenii legii, după ce a apelat, în realitate, numărul de urgență.

Autoritățile au intervenit rapid și au confiscat 16 sticle de parfum, care erau, în mod evident, contrafăcute. Concluziile au fost confirmate și de agenția care a investigat cazul. În timpul procesului, R.D. a susținut că a achiziționat sticlele de parfum de la Brussels South Station, dar nu a putut prezenta nicio chitanță sau documente, cu care să își justifice această afirmație.

De asemenea, nu a fost pentru prima dată când vânzătorul român a fost implicat în astfel de activități ilicite, dar de fiecare dată cazul său a fost respins. Acum, procurorii cer o amendă de 6.000 de euro pentru infracțiunile sale.

Decizia finală a instanței, în acest caz, se va pronunța pe data de 15 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite