Un român a spart în Belgia atât de multe case, încât nu le știa numărul: „Între 20 și 30”

0
Publicat:

Un român este acuzat de comiterea a zeci de furturi în localitățile Beauraing și Houyet din Belgia, care au avut loc în perioada 27 august – 5 septembrie 2022.

Românul a fost capturat de polițiști
Românul a fost capturat de polițiști

Poliția din zona Houille-Semois a reușit să oprească valul de furturi prin prinderea principalului suspect: un român cunoscut pentru acest gen de fapte în mai multe țări din Europa.

Potrivit publicației stiridiaspora.ro, acesta este urmărit penal la Tribunalul Dinant pentru două tentative de tâlhărie, trei tentative de furt și șase furturi. Românul își recunoaște faptele, în afară de două tentative de tâlhărie. „Nu le recunoaște pentru că nu își amintește, întrucât a comis multe fapte. A recunoscut că a vizitat între 20 și 30 de case în această perioadă”, precizează procurorii.

Parchetul amintește că inculpatul român a fost deja condamnat în Belgia, în 2020, pentru fapte similare. De asemenea, românul a mai fost condamnat o dată în Germania, altă dată în Marea Britanie și de șapte ori în România. În aceste condiții, cinci ani de închisoare sunt solicitați de către Parchetul Namur, care acum se gândește la protejarea societății. „Ești un hoț profesionist, asta este problema ta. Când îți citesc rechizitoriul, asta iese în evidență”, i-a spus judecătorul inculpatului.

Avocatul cere achitarea

Avocatul românului, reprezentată de Me Eerdekens, susține că românul fura pentru a supraviețui și nu sustrăgea lucruri de valoare „A avut un modus operandi unic. A intrat în locuințele ale căror uși erau descuiate. Ce fura? Pantofi, mănuși, o bucată de pizza. A furat un sac de dormit și un cort, în care a fost găsit, într-un șopron dintr-o grădină. Fura mâncare, nu bani ca să se îmbogățească sau să trimită în România. Nu a existat un caracter organizat sau premeditat”.

Apărătorul a cerut achitarea și declanșarea unei proceduri în colaborare cu o structură din Bruxelles, pentru obținerea unui permis de ședere în Belgia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite