Cu ce modele a „rupt” piața europeană Dacia în ianuarie FOTO

0
Publicat:

Prin livrările de Sandero, Spring și Jogger, constructorul Dacia a obținut o triplă performanță la capitolul vânzări în Europa, în luna ianuarie a acestui an.

Trei modele Dacia au avut succes în Europa
Trei modele Dacia au avut succes în Europa

Conform platformei Jato Dynamics, modelul Sandero s-a aflat pe locul unu după ce a livrat 20.863 de unități, cu o creștere de 18% față de același interval al anului trecut. Mașina produsă la Mioveni a fost urmată în clasament de Volkswagen T-ROC și Toyota Yaris. De precizat că pe locul 6 se află Duster, cu peste 13.000 de unități livrate clienților europeni.

Apoi, tot în luna ianuarie a acestui an, Spring a fost a doua cea mai înmatriculată mașină electrică din Europa. Modelul de la Dacia a fost ales de 4.242 de clienți, cu 35% mai mulți comparativ cu aceeași lună din 2022.

image png

Cu 7.174 de unități, Tesla Model Y conduce clasamentul, iar Volkswagen ID.4 completează podiumul cu 3.812 exemplare livrate către clienți. Restul topului 10 este completat de ID.3, Fiat 500e, Volvo XC40 Recharge, Skoda Enyaq, Peugeot e-208, Renault Megane E-Tech Electric și Audi Q4 e-tron.

Și la capitolul modele noi intrate pe piață Dacia stă bine cu modelul Jogger care s-a livrat către 6.939 de clienți. La acest capitol, modelul fabricat la Mioveni este urmat la mare distanță în top de Renault Austral (3.629 de unități) și Toyota Corolla Cross (3.483 de unități) și cu livrări mai mici de MG 4, Alfa Romeo Tonale, Mazda CX-60, Peugeot 408 sau noul Nissan X-Trail.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite