Conflictul dintre Lia Savonea şi Ana Birchall, dezbătut de CCR pe 12 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate pe 12 noiembrie conflictul între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi ministrul Justiţiei Ana Birchall, între timp demis prin moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, adoptată de Parlament.

CCR dezbate, pe 12 noiembrie, conflictul între CSM şi Ana Birchall, atunci când părţile implicate în conflict vor susţine punctele de vedere. 

În data de 8 octombrie, Lia Savonea a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională (CCR), acuzând un conflict cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall

”În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez CCR cu un conflict juridic de natură constituţională faţă de atitudinea ministrului Justiţiei. În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, activitatea de urmărire penală şi al doilea pentru acţiuni de subminare a autorităţii CSM în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei”, a declarat Lia Savonea într-o declaraţie de presă.

În răspuns, Birchall a spus că CSM, condus de Lia Savonea, ”a uzurpat atribuţiile Ministerului Justiţiei” prin faptul că a trimis la Senat un proiect de lege prin care soţii şi soţiile magistraţilor ar scăpa de obligaţia declarării veniturilor.

Acţiunea şefei CSM, Lia Savonea a venit ca urmare a faptului că ministrul Ana Birchall a avut o poziţie critică faţă de funcţionarea în continuare a Secţiei Speciale.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite