Liviu Dragnea ar putea fi liber pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la Adevarul Live FOTO Dorin Constanda
Liviu Dragnea la Adevarul Live FOTO Dorin Constanda

Liviu Dragnea ar putea să beneficieze de o zi de libertate, până la urmă. Comisia de liberări a penitenciarului Rahova a aprobat cererea fostului lider PSD, însă, după informează Digi24, aceasta trebuie aprobată şi de conducerea penitenciarului.

În cazul în care conducerea penitenciarului Rahova este de acord cu decizia Comisiei de liberări, fostul lider PSD ar putea să iasă din închisoare la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie, potrivit Digi24.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a dorit să confirme sau să infirme aceste informaţii, susţinând că au caracter confidenţial.

Noua cerere de a ieşi din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost semnată din nou de şeful parcului auto unde fostul preşedinte al PSD lucrează ca mecanic după gratii, acelaşi care a semnat-o şi săptămâna trecută.

Vineri, comisia penitenciarului îi acordase fostului lider PSD o zi de permisie, după ce şeful parcului auto unde Dragnea lucrează ca mecanic în închisoare l-a caracterizat drept un deţinut model. Imediat după ce presa a aflat această informaţie, directorul închisorii i-a revocat cererea pentru a nu fi acuzat de favorizarea fostului politician. Permisiile pentru bună purtare se acordă de regulă abia după un an de detenţie, iar fostul lider PSD ar fi beneficiat de acest tip de recompensă după doar 5 luni de detenţie.

Din punct de vedere legal, permisia de o zi se acordă după patru luni, iar Liviu Dragnea fiind încarcerat de cinci luni, însă oamenii din sistem afirmă că de cele mai multe ori acestea se acordă după cel puţin un an de zile de pedeapsă.

A rămas puternic, dar nu optimist

Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea şi marginalizat de noua conducere a partidului, a declarat că vorbeşte săptămânal cu fostul lider şi că acesta a rămas un om puternic în ciuda situaţiei în care se află. „Din păcate nu am reuşit să-l vizitez în închisoare. Are dreptul al o singură vizită pe săptămână din partea familiei, însă vorbim la telefon, o dată, de două ori pe săptămână. A rămas un om puternic, care face faţă situaţiei. Din păcate optimist nu ai cum să fii în situaţia asta, condamnat pe nedrept de acest sistem. Ştie că are foarte mulţi prieteni în afară, foşti colegi de partid. A primit mii de mesaje, scrisori, nu e uitat. Noi cei din PSD şi electoratul nostru ştim că el este victima unui sistem opresiv. Sperăm ca avocaţii să facă tot ceea ce este posibil să întoarcă acestă condamnare nedreaptă. Aşteptăm o decizie acum după decizia CCR pe completele de trei. Este strigător la cer că nu i s-a dat nici măcar o permisie de o zi, deşi legal are dreptul. Şi închis, tot nu e lăsat în pace. Este persecutat”, a declarat Codrin Ştefănescu, unul dintre puţinii lideri PSD care au ieşit cu mesaje pentru fostul lor lider. 

Încarcerat din data de 27 mai, fostul lider PSD a contestat sentinţa de condamnare atât printr-un recurs în casaţie cât şi printr-o contestaţie în anulare, existând posibilitatea ca procesul său să se reia de la zero.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite