Conducerea puşcăriei de unde a fost liberat criminalul Ion Turnagiu, demisă. Predoiu sesizează CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei a demis din funcţie, marţi, conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, pentru liberarea deţinutului Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat o fată de 17 ani.

 „Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului - verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta - Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu”, se arată într-un comunicat am MJ.

Potrivit documentului citat, tot marţi, ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispoziţiilor legale care reglementează liberarea condiţionată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinţi privind cererea de liberare condiţionată a deţinutului Ion Turnagiu.

„Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului”, se mai arată în comunicat.

Fata de 17 ani incendiată de criminalul Ion Turnagiu a fost supusă, luni, celei de-a patra operaţii la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde medicii fac tot posibilul să o salveze.

Criminalul Turnagiu Ion (46 de ani), cel care a incendiat-o pe adolescentă după ce aceasta a depus o plângere la Poliţie pentru viol, a fost liberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019. După liberare, bărbatul a ajuns să lucreze cu ziua şi a devenit prieten cu tatăl fetei. Şi-a deschis un cont pe Facebook, unde cu o zi înainte de a o incendia pe tânăra de 17 ani a înregistrat un mesaj de adio: „Vă mulţumesc tuturor şi bunul Dumnezeu să le dea la toţi de acum înainte după inima şi sufletul nostru. Vă iubesc, adio!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite