Codruţa Kovesi vrea dezvoltarea Serviciului tehnic: DNA are nevoie de echipe de filaj şi logistică de interceptare a comunicaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi Foto: Mediafax
Laura Codruta Kovesi Foto: Mediafax

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizează în proiectul de management, pus în dezbatere publică de Consiliul Superior al Magistraturii, că este necesară dezvoltarea Serviciului tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, având în vedere modificările viitoare în modul de administrare a probelor ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea articolului de lege care reglementează interceptările.

Este necesară dezvoltarea Serviciul tehnic, prin suplimentarea resurselor umane şi materiale, dar şi prin asigurarea unor forme de pregătire profesională specifică”, arată Kovesi.

"În acest scop, am realizat o evaluare preliminară a volumului de activitate al DNA din perspectiva activităţii de supraveghere tehnică, pentru a estima resursele necesare pentru preluarea integrală a tuturor activităţilor de punere în executare a mandatelor emise de judecătorii de drepturi şi libertăţi", se precizează în proiectul de management.

Printre necesităţile identificate în urma analizei Codruţei Kovesi se află:

  • detaşarea unui număr în plus de lucrători de poliţie judiciară care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară, să asigure monitorizarea în timp real a comunicaţiilor interceptate şi să realizeze supravegheri operative şi înregistrări ambientale în spaţii publice sau private.;
  • achiziţionarea de autovehicule de diferite tipuri;
  • achiziţionarea de logistică pentru efectuarea înregistrărilor ambientale şi în materia interceptării comunicaţiilor;
  • realizarea unor programe de pregătire profesională specifice care să asigure că aceşti poliţişti dobândesc în timp cunoştinţe specifice activităţii de supraveghere tehnică.


Întregul proiect de management al procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe site-ul CSM.

Audieri la CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit calendarul pentru avizarea propunerii făcute de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA, urmând ca la data de 24 martie Laura Codruţa Kovesi să susţină înterviul în faţa procurorilor din CSM.

Potrivit programului stabilit de Secţia pentru procurori a CSM, la data de 9 martie proiectul de management al Laurei Codruţa Kovesi va fi pus în dezbatere publică. Ulterior, la data de 24 martie se vor analiza verificările asupra candidatului şi discuţiile pe baza proiectului de management. La aceeaşi dată, candidatul va susţine interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM iar la 25 martie va fi transmis avizul către Ministerul Justiţiei.

Avizul pe care Secţia pentru procurori a CSM îl va da este unul consultativ iar cel care decide dacă o va numi pe Laura Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la conducerea DNA este preşedintele României, Klaus Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite