Clinica familiei Cîrstoiu nu este acreditată să furnizeze educație medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, privind apărarea sa în contextul acuzațiilor de incompatibilitate este contrazisă de un răspuns al Colegiului Medicilor din România citat de Hotnews, care arată că unitatea medicală privată a familiei sale nu este furnizor de formare profesională sau de educație medicală continuă.

Care s-a apărat medicul Cătălin Cîrstoiu FOTO Inquam
Care s-a apărat medicul Cătălin Cîrstoiu FOTO Inquam

„CMR nu a acreditat activități de formare profesională a medicilor organizate de clinica Anemona Med, în ultimii 5 ani. Unitățile sanitare (cu excepția spitalelor clinice -n.r. deci cele care funcționează în strânsă legătură cu UMF-urile ) nu pot fi furnizori de educație medicală continuă și, prin urmare, nu pot desfășura activități educaționale creditate de CMR”, arată răspunsul Colegiului Medicilor citat de Hotnews

Precizările vin în contextul în care, în 2020, vizat de Corpul de Control al Guvernului, Cîrstoiu a susținut într-un raport că la clinica Anemona, deținută de familia sa, face „formare profesională de medici specialiști și rezidenți”, potrivit sursei citate, negând că deține vreo funcție sau că încasează vreun ban de pe urma prestării serviciilor. 

Candidatul Coaliției PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu a afirmat că raportul Corpului de Control al prim-ministrului efectuat în 2020 a fost invalidat parțial și că nu există un conflict de interese. 

„Nu este niciun conflict de interese. Corpul de Control al Primului Ministru a bătut câmpii, efectiv. Raportul a și fost invalidat parțial. Dar e complicat de explicat juridic”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, care se afla duminică după-amiază la Spitalul Universitar. „Încerc să deblochez lucrurile de la Secția de Primiri Urgențe”, a spus Cîrstoiu.

Pe 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit raportul care face referire la posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite