Cîrstoiu, întâlnire cu reprezentanți ai sindicatului STB: Infrastructura de tramvai trebuie refăcută

0
Publicat:

Candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanții sindicatului STB. Potrivit medicului, care îl acuză pe actualul edil Nicușor Dan că nu a actualizat planul de mobilitate urbană al Capitalei, infrastructura de tramvai trebuie refăcută în tot Bucureștiul, iar demersul „vinerea verde” ar trebui stimulat prin gratuitatea transportului public în astfel de zile.

Cătălin Cîrstoiu, întrevedere cu reprezentanții sindicatului STB Foto: Facebook
Cătălin Cîrstoiu, întrevedere cu reprezentanții sindicatului STB Foto: Facebook

Mobilitatea în București trebuie complet regândită și centrată pe rețeaua publică de transport în comun. Această rețea trebuie să devină rapidă, sigură și confortabilă, pentru a-i convinge pe oameni să-și lase mașinile acasă. Am avut miercuri o discuție detaliată despre transportul public în Capitală cu reprezentanții sindicatului STB, în frunte cu președintele sindicatului, Vasile Petrariu, precum și cu fostul director al Societății de Transport București, Alexandru Hazem Kansou”, a transmis candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Cîrstoiu susține că ultimii patru ani „au fost pierduți pentru STB și pentru bucureșteni” și în acuză pe actualul edil Nicușor Dan, candidat pentru un nou mandat, susținut de Alianța Dreapta Unită, că nu a actualizat planul de mobilitate urbană al Capitalei. 

„Mi s-a reconfirmat că și acest domeniu, precum multe altele, a stagnat timp de 4 ani. Au fost 4 ani pierduți efectiv pentru STB și pentru bucureșteni! Planul de mobilitate urbană al Capitalei nu este actualizat de pe vremea Gabrielei Firea, pentru că Nicușor Dan n-a fost în stare de așa ceva”, a adăugat Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a prezentat șase „idei valorose” pe care le-a desprins în urma întâlnirii cu reprezentanții sindicatului STB:

-„Uzina STB are capacitatea de a moderniza la standardele anului 2024 două tramvaie pe lună, lucru ce ar stopa risipa de bani în societate, bugetul fiind și așa sub necesar.

-Infrastructura de tramvai trebuie refăcută în tot Bucureștiul, cu muncă an de an și nu cu praf în ochi în anul electoral.

-Legislația muncii și a salarizării în ceea ce îi privește pe angajații STB a fost grav încălcată de actuala administrație a Bucureștiului. Astfel de abuzuri trebuie oprite!

-E nevoie de mai mult confort și mai multă siguranță, poate chiar de curse unice pentru școli, la anumite ore. Pentru părinți este groaznic să trăiască cu frica de a-și lăsa copiii singuri cu tramvaiul sau autobuzul prin București, capitală europeană.

-Fluidizarea traficului rutier pe anumite artere prin benzi alternative de circulație ar avea un efect pozitiv direct și în desfășurarea transportului în comun.

-Putem avea cu adevărat „vinerea verde” în Capitală, nu doar în sens declarativ. Stimularea demersului va veni din gratuitatea transportului public în astfel de zile”, a precizat Cătălin Cîrstoiu.

În iulie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotărâre privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030 şi a portofoliului de proiecte prioritare ale acestei zone, precum şi a modelului de transport ce stă la baza PMUD.

Iar Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, preciza în decembrie 2023, când îi invita pe bucureşteni să completeze un chestionar pentru actualizarea PMUD, că acesta este „un document strategic prin care se stabilesc direcţiile clare pentru dezvoltarea sistemului de transport din Bucureşti şi judeţul Ilfov în următorii ani”. Edilul Capitalei spunea atunci că: „procesul de actualizare a PMUD va fi finalizat în primăvara anului viitor” și că „acesta va fi corelat cu Planul Urbanistic General şi Planul de Amenajare a Judeţului Ilfov”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite