Claudiu Lucaci, numit consul general la New York, va da examenul pentru postul de director plin în TVR înainte de plecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul interimar al Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, va rămâne coordonator în cadrul Societăţii Române de Televiziune şi chiar va candida la concursul organizat în lunile următoare pentru a deveni director plin. Dacă va obţine postul, Lucaci va deveni consul la New York prin detaşare de la Televiziunea Română. Aşa susţine preşedintele Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Claudiu Săftoiu.

Săftoiu susţine că deşi a fost numit în funcţia de consul general al României la New York, Claudiu Lucaci va avea timp înainte de plecare să susţină examenul pentru ocuparea postului de şef al Direcţiei Ştirilor, întrucât pregătirea consulilor durează aproximativ trei luni.

„În ceea ce-l priveşte pe domnul Claudiu Lucaci, domnia sa rămâne pe mai departe coordonator cu atribuţii de director interimar în cadrul Direcţiei de Ştiri. De altfel, dânsul va şi intra în procesul de concurs pentru ocuparea postului de director la Direcţia de Ştiri. De la 1 februarie am numit coordonatori cu atribuţii de directori interimari la nivelul middle managementului în televiziunea publică, în urma restructurării şi a selecţiei de personal. Începând cu 20 iulie vor începe concursurile, examenele pentru ocuparea acestor posturi de middle management, concursuri la care, din câte ştiu, şi domnul Claudiu Lucaci se va înscrie”, a spus Claudiu Săftoiu, citat de Mediafax.


Claudiu Lucaci se află la conducerea Ştirilor TVR din iulie 2012, când a fost numit director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport de către Claudiu Săftoiu.

Guvernul a decis, miercuri, la propunerea Ministerului de Externe, numirea lui Claudiu Lucaci în funcţia de consul general al României la New York. Decizia urmează să fie publicată curând în Monitorul Oficial. Lucaci a mai îndeplinit funcţia de consul general în Statele Unite în 2003, când a fost detaşat la Los Angeles, după ce a lucrat ca purtător de cuvânt al guvernului Năstase. Claudiu Luaci lucrează în Televiziunea Română din 1994, iar în 2009 el a fost detaşat de la TVR la Ministerul Tineretului şi Sportului condus atunci de deputatul Monica Iacob Ridzi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite