Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, urmărit penal pentru luare de mită şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Dobre este preşedintele Consiliului Judeţean Mureş
Ciprian Dobre este preşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Ciprian Minodor Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, acesta fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani şi folosire a influenţei, fapte comise în perioada în care era prefect de Mureş.

Potrivit DNA, în perioada 30 noiembrie 2006 – 27 septembrie 2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureş a emis cinci hotărâri care vizau, în esenţă, concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureş, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

„În acelaşi context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al judeţului Mureş, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de «încasări»”, arată anchetatorii.

Din acestă sumă, Dobre ar fi retras în numerar 23.389 de lei, iar o tranşă de 40.000 de lei ar fi direcţionat-o către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri.

Pe 16 iunie 2009, Ciprian Minodor Dobre ar fi inserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donaţie”, în condiţiile în care, acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior.

Anchetatorii mai arată că, începând cu anul 2008, Dobre, în calitate de prefect şi preşedinte al PNL Mureş, şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute, în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cat şi în vederea finanţării campaniilor electorale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite