Ceasuri Rolex, bijuterii Cartier și un Lamborghini, confiscate de polițiști într-un caz de fraudă cu fonduri UE

0
Publicat:

Polițiștii din întreaga Europă au pus sechestru pe apartamente de lux și vile, dar au și confiscat ceasuri Rolex și mașini sport în cadrul unor raiduri împotriva unei presupuse rețele infracționale, relatează BBC.

Ofițerii au pus sechestru pe apartamente și vile. Foto: Arhivă
Ofițerii au pus sechestru pe apartamente și vile. Foto: Arhivă

În jur de 22 de arestări au fost efectuate joi, după ce polițiștii au descins în Italia, Austria, România și Slovacia. Opt suspecți au fost reținuți, în timp ce 14 au fost plasați în arest la domiciliu. 

Gruparea este suspectată că a deturnat 600 de milioane de euro între 2021 și 2023

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete internaționale de amploare conduse de Parchetul European din Veneția. 

Ofițerii au colaborat cu forțele de poliție din întreaga Europă pentru a efectua zeci de raiduri și a recupera bunuri în valoare de milioane de euro. 

Poliția financiară din Italia a dezvăluit că ofițerii au pus sechestru pe apartamente și vile, iar ceasuri Rolex, bijuterii Cartier, aur și criptomonede au fost confiscate în timpul raidurilor. 

Ei au pus sechestru pe mașini de lux, inclusiv un Lamborghini Urus, un Porsche Panamera și un Audi Q8. 

Parchetul European din Veneția (EPPO) susține că un grup infracțional a înființat companii false pentru a obține milioane de euro din granturi din Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE pentru Italia. 

Între 2021 și 2023, aceștia au prezentat bilanțuri false ale societăților comerciale pentru a arăta că întreprinderile lor se calificau pentru finanțare. 

De fapt, societățile au fost „create doar pentru a frauda contribuabilul european", conform procurorului-șef european adjunct Andres Ritter. 

Presupusa grupare infracțională este suspectată că folosește „tehnologii avansate" pentru a-și desfășura activitățile, inclusiv servere cloud străine și software de inteligență artificială, se arată într-un raport al EPPO. 

În momentul în care suspecții au primit fondurile în Italia, le-au transferat în conturi bancare din Austria, România și Slovacia. 

O rețea de contabili, furnizori de servicii și notari publici i-ar fi ajutat pe suspecți. În urma investigației, unui contabil i s-a retras dreptul de a profesa. 

Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE a fost înființat în anul 2021, după ce pandemia Covid a afectat afacerile din întreaga lume. Italia este cel mai mare beneficiar al acestui fond. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite