IA face ca frauda financiară să devină mai ușoară și mai sofisticată, avertizează Trezoreria SUA

0
Publicat:

Inteligența artificială facilitează fraudatorii să efectueze atacuri mai sofisticate asupra firmelor financiare, a declarat miercuri Departamentul Trezoreriei într-un raport.

foto hacker
Foto: Freepik

Progresele recente în domeniul inteligenței artificiale înseamnă că infractorii pot imita mai realist vocea sau imaginile video pentru a se da drept clienți ai instituțiilor financiare și a accesa conturile, a scris agenția. De asemenea, acestea permit hackerilor să creeze atacuri de phishing prin e-mail din ce în ce mai sofisticate, cu o mai bună formatare și mai puține greșeli de scriere, potrivit Trezoreriei, transmite Bloomberg.

"Inteligența artificială redefinește securitatea cibernetică și frauda în sectorul serviciilor financiare", a declarat subsecretarul pentru finanțe interne Nellie Liang într-o declarație care însoțește raportul, care a fost cerut în temeiul unui ordin prezidențial de anul trecut.

Trezoreria SUA este cea mai recentă agenție care a lansat avertismente cu privire la inteligența artificială, care prezintă atât riscuri, cât și oportunități. Principalele autorități de reglementare financiară, inclusiv Federal Reserve, Securities and Exchange Commission și Consumer Financial Protection Bureau, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la orice, de la discriminare la potențialul risc sistemic.

Administrația Biden va colabora cu firmele financiare pentru a utiliza tehnologiile emergente, "protejând în același timp împotriva amenințărilor la adresa rezilienței operaționale și a stabilității financiare", a declarat Liang.

În cadrul raportului, Departamentul Trezoreriei a realizat 42 de interviuri cu persoane din sectorul serviciilor financiare și al tehnologiei informației, furnizori de date și firme de combatere a fraudei și a spălării banilor. Una dintre preocupări a fost potențiala "fragmentare a reglementărilor" pe măsură ce agențiile federale și de stat stabilesc regulile de bază pentru IA.

Trezoreria a declarat că va colabora cu Consiliul de coordonare a sectorului serviciilor financiare, condus de industrie, și cu Comitetul pentru infrastructura de informații financiare și bancare - însărcinat cu îmbunătățirea colaborării între autoritățile de reglementare financiară - pentru a se asigura că eforturile de reglementare sunt sincronizate.

În raport se menționează că firmele financiare mai mici, spre deosebire de companiile mai mari, dispun de mai puține resurse IT și de mai puțină expertiză pentru a dezvolta sisteme de inteligență artificială la nivel intern și trebuie adesea să se bazeze pe terți. De asemenea, acestea au acces la mai puține date interne pentru a antrena modelele de AI în vederea prevenirii fraudei.

Pentru a remedia acest decalaj, Asociația Bancherilor Americani concepe un program pilot pentru a facilita schimbul de informații din industrie cu privire la fraude și alte activități ilicite. De asemenea, guvernul SUA ar putea fi în măsură să ajute, oferind acces la rapoartele istorice de fraudă pentru a ajuta la antrenarea modelelor de inteligență artificială, a declarat Trezoreria.

Trezoreria a prezentat, de asemenea, o serie de alte măsuri pe care guvernul și industria ar trebui să le ia în considerare, inclusiv dezvoltarea unui limbaj comun în materie de inteligență artificială și utilizarea unor descrieri standardizate pentru anumite sisteme de inteligență artificială furnizate de furnizori, pentru a identifica ce date au fost folosite pentru a antrena modelul și de unde provin acestea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite