Ce acuzaţii îi aduc agenţii FBI românului arestat pentru violenţele de la Capitoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Florea
Eduard Florea

Un american de origine română a fost arestat de FBI, după ce agenţii federali au percheziţionat locuinţa sa din cartierul Queens, din New York, în urma violenţelor din Washington.

Eduard Florea a fost reţinut în baza acuzaţiilor că ar fi deţinut mai multe arme. El ar fi proferat ameninţări online după atacul asupra Capitoliului de săptămâna trecută. Conform FBI, Eduard Florea a postat pe reţeaua de socializare Parler o serie de ameninţări la adresa unui senator american şi a îndemnat la violenţe la Capitoliu, se arată în documentul de acuzare obţinut de newyork.cbslocal.com. Pe Parler, Eduard Florea folosea contul „LoneWolfWar”. 

În plus, la o percheziţie, FBI a găsit la locuinţa lui Florea un adevărat arsenal. La faţa locului s-au aflat anchetatorii din cadrul Grupului operativ comun pentru terorism, iar ancheta lor este în desfăşurare.

Televiziunile americane susţin că el făcea parte din gruparea radicală „Proud Boys”. Americanul de origine română ar fi fost destul de activ în racolarea simpatizanţilor lui Donald Trump şi, susţine presa de peste Ocean, ar fi plănuit organizarea unui atentat asupra capitalei federale Washington DC. Totuşi, Florea nu pare să fi fost la Capitoliu în timpul protestelor violente. NBC mai notează că el are antecedente penale legate de arme de foc şi a fost arestat şi condamnat în 2014 pentru deţinere de arme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite