Cazul tinerei românce care a murit în Italia așteptând 3 ore ambulanța. Procuratura a cerut închiderea cazului VIDEO

0
Publicat:

Familia Paulei, o tânără de 29 de ani care a murit în Italia în urmă cu un an întrucât ambulanța a ajuns prea târziu, se revoltă după ce a aflat că anchetatorii vor să închidă cazul.

Paula Onofrei, de 29 de ani, a murit cu zile în urmă cu un an și jumătate. Tânăra suferea de ulcer perforat, iar ambulanța care trebuia să o ducă la spital a ajuns după câteva ore de așteptare.

În dimineața zilei de 23 iulie 2022, Paula și Rebecca erau singure acasă, părinții lor fiind în România. Paula, în vârstă de 29 de ani, a început să acuze simptomele a ceea ce se va dovedi mai târziu a fi un ulcer perforant.

Paula Onofrei, alături de mama și sora sa Arhivă personală
Paula Onofrei, alături de mama și sora sa Arhivă personală

"Nu-mi mai simt mâinile și picioarele", i-ar fi spus ea surorii sale, care cheamă ajutoare. În total, Rebecca dă patru telefoane, cerând ajutor într-un mod din ce în ce mai disperat, pe măsură ce starea Paulei se înrăutățește, conform Știri din Diaspora.

Cu două zile mai devreme, Paula se dusese la urgențe pentru că se plângea de crampe abdominale severe. Acolo au suspectat că este vorba de o simplă colită și, după ore întregi de așteptare în sala de așteptare, Paula a decis să plece acasă, în ciuda durerii atroce. În dimineața zilei de 23 iulie, starea ei s-a înrăutățit, iar sora ei, Rebecca, a decis să cheme o ambulanță, care însă a sosit mult prea târziu.

Paramedicii au ajuns la casa lor, din cartierul Casalotti de la periferia Romei, însă nu au mai putut face nimic. Decesul Paulei a fost declarat la ora 17.14.

„A trecut un an și jumătate și sunt încă blocată în acea zi, nu s-a schimbat nimic“, mărturisește Rebecca Onofrei, sora Paulei.

Procurorul Attilio Pisani a cerut „arhivarea procedurii penale, excluzând existența unui comportament profesional cenzurabil care să poată fi considerat ca fiind eficient din punct de vedere cauzal în determinarea decesului“'.

Familia a rămas șocată. „Cum pot stabili cu certitudine că ea nu ar fi fost salvată cu o intervenție în timp util?“, se întreabă Artemiza, mama Paulei, într-un interviu pentru FanPage. „Sunt trei spitale la doar 10-15 km de casa noastră. Ar fi putut ajunge la spital în nici măcar o jumătate de oră, când starea ei nu era încă atât de gravă. De ce vor anchetatorii să respingă totul?". Sunt întrebările fără răspuns ale unei mame al cărui copil a murit cu zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite