Ce pedeapsă a primit o tânără din SUA care a provocat un accident similar celui din 2 Mai

0
Publicat:

Cazul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, care a urcat drogat la volan și a ucis două persoane în localitatea 2 Mai își are corespondentul în Statele Unite. O fată de aceeași vârstă, care a condus tot sub influența substanțelor interzise, și-a primit sentința. În accidentul auto pe care ea l-a provocat, și-a omorât iubitul și un prieten.

Mackenzie Shirilla FOTO NBC
Mackenzie Shirilla FOTO NBC

Mackenzie Shirilla avea doar 17 ani la momentul în cara a avut loc tragicul accident din luna iulie a anului trecut, potrivit Skynews.

Adolescenta a fost supranumită „Iadul pe roți”, după ce a condus o mașină cu viteza 160 de km/h și s-a izbit puternic de un perete. Înăuntru se aflau iubitul său, Dominic Russo, în vârstă de 20 de ani și un prieten de-ai lor, Davion Flanagan, în vârstă de 19 ani. Cei doi pasageri au fost declarați morți, la fața locului.

Oamenii legii au constatat, ulterior, că toți trei fumaseră marijuana. De asemenea poliția a găsit asupra lor și ciuperci magice, potrivit New York Post.

Închisoare pe viață, cu posibilitatea de eliberare după 15 ani

Christine Russo, mama lui Dominic Russo, a spus în instanță că „Mackenzie a fost nemiloasă cu Dominic și Davion”, apoi i s-a adresat.

„Fii recunoscătoare că încă ești în viață și că ai un viitor, oricare ar fi acesta”, a spus mama băiatului.

Shirilla, care nu a depus mărturie în proces, a citit o declarație în instanță înainte de anunțarea sentinței: „Către familiile lui Dominic și Davion... îmi pare sincer foarte rău. Sper că într-o zi vă veți da seama că nu am vrut să se întâmple asta și că n-am făcut-o intenționat”.

Pe de altă parte, judecătoarea, care a caracterizat accidentul drept „iadul pe roți”, a spus că tânăra a condus în mod intenționat la o oră la care nu ar fi mulți martori în zonă, pe un drum pe care nu-l frecventa în mod obișnuit, dar pe care îl analizase cu câteva zile înainte de accident.

Procurorii au susținut în proces că Mackenzie devenise amenințătoare la adresa iubitului ei, care voia să pună capăt relației lor. Davyne Flanagan, sora lui Davion, i-a cerut judecătorului să dea „cea mai mare sentință posibilă”.

Pedeapsa pe care a primit-o este similară cu închisoarea pe viață în Marea Britanie, însă Mackenzie Shirilla va avea dreptul să depună cerere pentru eliberare condiționată, după 15 ani de detenție.

Înainte de pronunțarea sentinței, acuzarea a redat videoclipuri TikTok în care o tânăra se distra la un concert, de Halloween, după accident. Mama ei i-a spus judecătorului căieșirile au fost singurele momente în care a făcut ceva pentru ea însăși, susținând că fiica sa plângea în camera ei, lângă un altar pe care i-l dedicase fostului iubit, de luni de zile.

Shirilla a fost condamnată, săptămâna trecută, pentru 12 capete de acuzare, inclusiv crimă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite