Azilele groazei: frații Godei, judecați pentru trafic de persoane. Bătrânii chinuiți au ajuns să-și mănânce hainele de foame

0
Publicat:

La aproape un an de la demararea anchetelor, dosarul privind centrele pentru persoane vârstnice din Ilfov a ajuns în instanță. În acest caz, treizeci de inculpați, inclusiv patronii firmelor care gestionau azilele, urmează să fie judecați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Ștefan Godei
Ștefan Godei se numără printre inculpați. Foto: INQUAM Photos George Calin (Arhivă)

Între inculpați se numără și Daniel și Ștefan Godei, dar și salariați ai Direcției pentru Asistența Socială Ilfov. Amintim faptul că în luna iulie 2023, în jur de 100 de vârstnici au scăpat din iadul îndurat în două centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. 

La începutul lunii noiembrie 2023, frații Godei au fost plasați în arest la domiciliu. 

Dosarul cu pricina a fost înregistrat luni, 20 mai, pe rolul Tribunalului Ilfov. Pentru moment, magistrații vor analiza măsurile restrictive puse în aplicare, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu. 

În plus, acest caz a îngrozit întreaga țară, după ce, în urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante. 

Totodată, cadrele medicale au constatat că unii dintre oamenii pe care i-au consultat au ajuns să-și mănânce obiectele de îmbrăcăminte pentru a-și potoli foamea. Pe lângă faptul că erau privați de hrană și bătuți, unii dintre ei erau puși să muncească. 

În aceeași ordine de idei, conform unor intrerceptări făcute de procurorii DIICOT,  bătrânii din azilele groaze nu sufereau doar de înfometare, agresiuni fizice și batjocură, ci erau lăsați și fără pensii sau apartamente. 

Ulterior, oamenii legii au efectuat numeroase controale în întreaga țară și au descoperit că alte azile de bătrâni funcționau ilegal. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite