Frații Godei scapă de arestul preventiv și vor fi plasați în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frații Godei, anchetați în dosarul „Azilele groazei”, vor fi plasați în arest la domiciliu a decis, miercuri, Curtea de Apel București, care a respins contestația procurorilor la decizia Tribunalului București.

Ștefan Godei FOTO Inquam Photos
Ștefan Godei FOTO Inquam Photos

Decizia magistraților de la Curtea de Apel București (CAB) a fost luată după amânarea cu o zi a pronunțării în cazul contestației depuse de procurori față de decizia magistraților de la Tribunalul București (TB). Procurorii DIICOT ceruseră prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestarepentru frații Godei (Ștefan și Daniel) și Răzvan Țicu.

În baza art.204 din C. pr. pen. rap. la art. 425 ind.1 alin 7 lit b) din C. pr.pen. respinge ca nefondată, contestația formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimininalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală împotriva încheierii din data de 26.10.2023, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București”, se arată în decizia instanței.

În urmă cu 4 luni, cei doi frați au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat.

Pe 4 iulie, 31 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş. Astfel au ieșit la iveală neregulile grave petrecute în cămine ale groazei.

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite