Autocar care venea din Bulgaria, verificat la intrarea în țară. Mai mulți pasageri au rămas fără bagaje

0
Publicat:

Circa 1.500 de articole vestimentare, 850 de articole de parfumerie și 950 de articole de încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate de polițiștii de frontieră giurgiuveni, în timpul unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport. 

Valoarea produselor a fost estimată la 700.000 de lei. FOTO Arhivă
Valoarea produselor a fost estimată la 700.000 de lei. FOTO Arhivă

În perioada 01.07-13.07.2023, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe mijloace de transport. 

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit disimulate printre bagajele aflate în cala a unor autocare și în bagajul personal al unei pasagere aflată în trenul care circulă pe ruta Sofia-București, aproximativ 1.500 articole vestimentare, 850 articole de parfumerie și 950 articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră. 

Astfel, produsele găsite erau ale unor cetățeni turci, români și moldoveni cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, iar valoarea acestora a fost estimată la 700.000 de lei, în cazul în care ar fi fost comercializate ca produse de marcă. 

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior. 

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, potrivit sursei citate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite