Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Furtuni determinate de fenomenul meteo extrem DANA, în Spania

0
0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde începând de miercuri sunt aşteptate furtuni, determinate de fenomenul meteo extrem DANA. Totodată, zborurile operate pe aeroporturile internaţionale din Valencia, Elche, Almeria şi cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri.

MAE informează cetăţenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat locală - AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte - DANA, care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28 august, se va simţi şi în zona Balearelor.

Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitaţii şi intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zona Comunităţii Valenciene (în Provinciile Valencia şi Alicante), Regiunea Murcia şi zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până în 29 august, când DANA se va deplasa spre nordul Italiei.

Ca urmare, zborurile operate pe aeroporturile internaţionale din Valencia, Elche, Almeria şi cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri faţă de orarul normal de decolare/aterizare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 şi al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://almeria.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite