Atenţionare de călătorie în Franţa: Posibile blocaje în Paris şi în alte zone, din cauza protestelor fermierilor

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor au anunţat blocaje ale accesului în capitală pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00.

Atenționare de călătorie în Franța FOTO Shutterstock
Atenționare de călătorie în Franța FOTO Shutterstock

Astfel, fermierii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime şi Somme intenţionează să blocheze toate axele principale spre Paris, pentru o perioadă nedeterminată. La rândul lor, fermierii din departamentul Lot-et-Garonne au anunţat că intenţionează să se deplaseze cu tractoarele la aceeaşi dată, pentru a bloca piaţa de interes naţional din localitatea Rungis, de lângă Paris (departamentul Val-de-Marne)", se precizează într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, în această perioadă sunt posibile blocaje şi în alte zone din Franţa. Cetăţenii sunt sfătuiţi să urmărească informaţiile privind traficul rutier pe pagina internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr/, disponibilă şi în versiunea mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro,cgparis.mae.rolyon.mae.romarsilia.mae.rostrasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

„Propunerile sale nu sunt complete”

  Unii fermieri, care consideră anunţurile guvernului francez în sprijinul sectorului insuficiente., au anunțat „asediul Parisului” .  

"Luni, 29 ianuarie, la ora 14.00, agricultorii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure & Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine & Marne, Seine-Maritime şi Somme, membri ai reţelei FNSEA şi Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin Parisien, vor începe un asediu pe termen nelimitat al Capitalei", precizează cele două sindicate, care reprezintă majoritatea profesiei la nivel naţional.

"Toate drumurile principale care duc spre Capitală vor fi ocupate de fermieri", au adăugat acestea.

Cu toate acestea, reprezentanții celor două organizaţii nu au ajuns încă la o decizie cu privire la continuarea mişcării în întreaga ţară. "Este la latitudinea celor de pe teren să decidă", a declarat preşedintele sindicatului agricol FNSEA, Arnaud Rousseau, pentru La Tribune.

"Premierul nu a luat în considerare decât o parte din cele 122 de revendicări pe care i le-am făcut. Propunerile sale nu sunt complete. Vrem să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu el revendicările noastre, cerere cu cerere", a explicat acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite