Parisul, sub asediul fermierilor furioși: „Toate drumurile principale care duc spre Capitală vor fi ocupate”

0
Publicat:

Gabriel Attal, premierul Franței, vizitează, duminică, o fermă de bovine din regiunea Indre-et-Loir, în ajunul "asediului Parisului" , așa cum au anunțat unii fermieri care consideră anunţurile guvernului în sprijinul sectorului insuficiente.

Protestul fermierilor francezi continuă FOTO Arhivă AFP
Protestul fermierilor francezi continuă FOTO Arhivă AFP

Premierul francez vizitează în această duminică un fermier din Parçay-Meslay, din regiunea Indre-et-Loire. Gabriel Attal se va deplasa apoi la La Riche. La două zile după anunțurile sale, șeful Guvernului a venit să explice situația, ca răspuns la furia agricultorilor, care nu se potolește, relatează France Bleu.

Anunțurile făcute vineri de primul ministru în Haute-Garonne nu au liniștit furia tuturor agricultorilor. FNSEA și Tinerii Fermieri au anunțat un "asediu" al Parisului începând de luni, iar agricultorii se mobilizează și duminică, chiar dacă unele dintre blocaje au fost ridicate.

În acest context, în care situația amenință să se deterioreze, Gabriel Attal se întoarce în Indre-et-Loire. El este așteptat să ajungă la Parçay-Meslay în jurul orei 10.15 în această duminică, pentru a vizita o fermă: Les Jardins de Meslay. Inițial, Gabriel Attal trebuia să viziteze o fermă de bovine din Chisseaux, dar prefectura Indre-et-Loire a anunțat o schimbare de program cu puțin timp înainte de ora 9.00.

Le explică ce se va schimba

Potrivit unor surse apropiate premierului, Attal va veni să explice ce se va schimba prin măsurile pe care le-a anunțat, în special ca răspuns la birocrația și standardele împovărătoare denunțate de agricultori. După anunțarea acestor zece măsuri de simplificare, executivul trebuie acum să le pună în aplicare în mod concret, sector cu sector.

Tot duminică, premierul se va deplasa la La Riche, la periferia orașului Tours, pentru a asista la discursul deputatei Fabienne Colboc. Gabriel Attal va lua cuvântul la acest eveniment. El va menționa probabil dubla amenințare anunțată de agricultori: blocarea Parisului și a regiunii Ile-de-France și a pieței de gros de la Rungis, începând de luni, 29 ianuarie. 

 „Propunerile sale nu sunt complete”

"Luni, 29 ianuarie, la ora 14.00, agricultorii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure & Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine & Marne, Seine-Maritime şi Somme, membri ai reţelei FNSEA şi Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin Parisien, vor începe un asediu pe termen nelimitat al Capitalei", precizează cele două sindicate, care reprezintă majoritatea profesiei la nivel naţional.

"Toate drumurile principale care duc spre Capitală vor fi ocupate de fermieri", au adăugat acestea.

Cu toate acestea, reprezentanții celor două organizaţii nu au ajuns încă la o decizie cu privire la continuarea mişcării în întreaga ţară. "Este la latitudinea celor de pe teren să decidă", a declarat preşedintele sindicatului agricol FNSEA, Arnaud Rousseau, pentru La Tribune.

"Premierul nu a luat în considerare decât o parte din cele 122 de revendicări pe care i le-am făcut. Propunerile sale nu sunt complete. Vrem să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu el revendicările noastre, cerere cu cerere", a explicat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite