Arhiepiscopia Bucureștilor, în scandalul de la Sectorul 1: Dezaprobăm utilizarea finanțării Catedralei Naționale cu scop electoral

0
Publicat:

Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat și a precizat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”, după ce primarul Sectorului 1 a anunțat închiderea primăriei pentru că nu mai are bani de funcționare, acuzând consilierii PSD și PNL că au transferat sumele către catedrală.  

Arhiepisocpia Bucureștilor intervine în scandalul de la Sectorul 1 FOTO Arhivă
Arhiepisocpia Bucureștilor intervine în scandalul de la Sectorul 1 FOTO Arhivă

„În urma apariției în presă a unor afirmații făcute de o autoritate publică a Capitalei, Arhiepiscopia Bucureștilor dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”, a precizat Arhiepisocpia într-un comunicat de presă.

Arhiepiscopia Bucureștilor a mai subliniat că „Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la Bugetul de Stat și de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naționale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile”, iar „sprijinul financiar primit din partea autorităților s-a oferit și se oferă doar în temeiul acestei legi a Statului român”.

„În acest sens, Biserica Ortodoxă Română mulțumește tuturor celor care au sprijinit-o și continuă să o sprijine în demersurile de finalizare a acestui proiect”, a mai transmis sursa citată.

Clotilde Armand anunță că primăria se închide

Primăria Sectorului 1 este în centrul unui nou scandal, după ce Clotilde Armand a anunțat închiderea instituției din lipsa fondurilor necesare pentru funcționare. În replică, liderii filialelor PSD și PNL acuză că primarul de sector provoacă scandal din motive electorale și anunță că vor sesiza instituția Prefectului Capitalei pentru încălcarea legii.

Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți”, a transmis primărița pe Facebook.

PNL o acuză pe primăriță că minte și afirmă că primăria mai are aproximativ 2 milioane de lei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite