Andrei Hrebenciuc îşi va petrece sărbătorile acasă, Viorel Hrebenciuc în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Andrei Hrebenciuc îşi va petrece sărbătorile acasă, după ce magistraţii Curţii Supreme au admis luni seară contestaţia acestuia împotriva deciziei prin care îi era prelungit arestul preventiv şi au stabilit ca acesta să fie cercetat în continuare în arest la domiciliu.

UPDATE Magistraţii Curţii Supreme au admis contestaţia lui Andrei Hrebenciuc. În schimb, în cazul fostului deputat Viorele Hrebenciuc, a parlamentarului Ioan Adam şi a beneficiarului retrocedării Gheorghe Paltin Sturdza instanţa a decis să respingă contestaţia şi să fie cercetaţi în continuare în arest. Decizia este definitivă. 


De asemenea, judecătorii vor lua în discuţie şi contestaţia deputatului Ioan Adam şi a beneficiarului retrocedării, Gheorghe Paltin. 

Decizia pronunţată astăzi de Curtea Supremă va fi una definitivă.

În acelaşi dosar a fost arestat  preventiv, pe 17 decembrie, şi judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, acuzat că ar fi luat mită de la Ioan Adam pentru a da o soluţie favorabilă lui Gheorghe Paltin Sturdza. Ordog, ca şi colegul său Gabriel Uţă, era cercetat iniţial în libertate, însă anchetatorii au cerut arestarea sa, date fiind indiciile legate de mită.

Retrocedare frauduloasă

Potrivit DNA, în aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza le-a cerut judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Potrivit anchetatorilor, începând din aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a constituit şi coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior şi de alte persoane, ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei, pentru a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi vânzarea rapidă a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 de hectare, dobândit prin hotărârea judecătorească din 2012 de la Tribunalul Covasna.

În acest sens, în aprilie 2013, Hrebenciuc şi Bengescu le-ar fi promis deputatului Ioan Adam şi lui Paltin Sturdza că-i va determina pe funcţionarii publici care trebuiau să îl pună în posesie pe Sturdza şi să elibereze titlul de proprietate pentru terenul de 43.227 de hectare - printre care Comisia Judeţeană de Fond Funciar Bacău, Direcţia Silvică Bacău, Comisiile locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava şi Romsilva - să urgenteze îndeplinirea actelor sau să nu se formuleze plângeri în instanţă împotriva deciziilor Comisiei judeţene de fond funciar Bacău.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

„Marţea albă“ din Parlament. PSD nu s-a vindecat de microbul micilor furtişaguri

Mafia pădurilor. Ioan Adam a atacat Romsilva şi din Parlament

Referat DNA: Arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam se impune pentru că există riscul influenţării martorilor

Deputaţii din Comisia juridică au respins încuviinţarea arestării preventive a lui Ion Diniţă. Procurori: cele două contracte l-au îmbogăţit cu peste 1000%

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite