Ambasadorul israelian Reuven Azar mulțumește României pentru că „a ajutat din culise la eliberarea ostaticilor”

0
Publicat:

Ambasadorul Reuven Azar a vorbit despre relația strânsă dintre România şi Statul Israel, în cadrul unui eveniment dedicat finalului său de mandat în ţara noastră, dezvăluind că „a ajutat din culise la eliberarea ostaticilor”.

Ambasadorul Reuven Azar  FOTO: FB
Ambasadorul Reuven Azar FOTO: FB

„Acești doi ani în România au fost extraordinari pentru noi, pentru că România şi Statul Israel au o relaţie unică. Este o relaţie de 1.000 de ani, este o legătură între popoare", a spus Azar, citat de Agerpres.

Ambasadorul a mai amintit că peste un milion de israelieni de origine română au marcat nu doar istoria Israelului, ci şi istoria României, în cultură, în arhitectură, în economie, în toate domeniile.

De asemenea, ambasadorul a vorbit şi de cum a perceput reacţia românilor la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Aş vrea să îi mulţumesc premierului (Marcel - n.r.) Ciolacu pentru gestul său de a fi primul şef de Guvern care a venit la Ierusalim după atacurile de pe 7 octombrie, alături de miniştrii (Angel - n.r.) Tîlvăr şi (Luminiţa - n.r.) Odobescu. Ne-aţi mişcat când l-am primit şi pe domnul Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor, când am văzut publicul român, media române care au relatat ce s-a întâmplat la 7 octombrie”, a declarat Reuven Azar.

Ambasadorul desemnat al Israelului în România este Lior Ben Dor, al cărui mandat va începe în luna august

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite