Ambasadorul israelian la ONU acuză Hamas de comiterea de crime de război | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a acuzat gruparea palestiniană Hamas de comiterea de crime de război, precizând că este timpul ca infrastructura organizației Hamas trebuie neutralizată, dar în același timp să se mențină discuțiile de normalizare cu Arabia Saudită, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Într-un atac fulgerător lansat din enclave palestiniană Gaza, militanții Hamas au luat cu asalt orașe israeliene, omorând peste 600 de israelieni și fugind cu zeci de ostatici.

Gilad Erdan FOTO: lev radin/Shutterstock.com
Gilad Erdan FOTO: lev radin/Shutterstock.com

Acestea sunt crime de război, crime de război documentate consistent", a declarat presei ambasadorul Israelului la Organizația Națiunilor Unite.

Epoca raţională cu aceşti sălbatici s-a încheiat", a spus ambasadorul. „Acum este momentul să distrugem infrastructura teroristă Hamas, să o ştergem complet, astfel încât asemenea orori să nu mai fie comise niciodată", a subliniat Gilad Erdan.

Ambasadorul Erdan a vorbit înaintea unei reuniuni cu ușile închise a Consiliului de Securitate al ONU care va avea loc duminică, făcând apel la comunitatea internațională să acorde Israelului sprijinul său deplin și să condamne acțiunile Hamas.

Atacul mișcării Hamas coincide cu mișcările susținute de SUA de a convinge Arabia Saudită să normalizeze relațiile cu Israelul în schimbul unui acord de apărare între Washington și Riad.

Nu vedem niciun motiv pentru care ar trebui să fie scos de pe masa discuţiilor", a spus Erdan. „Încă vrem să se întâmple. Vom face tot ce putem pentru a trăi în coexistenţă cu toţi vecinii noştri", a spus acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite