Alexandru Cumpănaşu, în vizorul Parchetului pentru activitatea de pe Tik Tok, unde e urmărit de sute de mii de elevi, mulţi dintre ei minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia şi Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 fac verificări în legătură cu filmuleţele postate de Alexandru Cumpănaşu pe reţeaua TikTok. Poliţia s-a autosesizat şi cercetează dacă discuţiile cu minorii pe care le-a purtat fostul candidat la alegerile prezidenţiale nu intră cumva în sfera Codului Penal.

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Digi24 despre contul de Tik Tok al lui Alexandru Cumpănaşu, spunândcă este „un factor perturbator”.

„În Educaţie sunt probleme multiple şi foarte serioase precum redeschiderea şcolilor, consultarea privind planurile-cadru pentru întreg învăţământul liceal. Ceea ce aduceţi dvs în discuţie este fără îndoială o problemă importantă, este o modalitatea de a dezechilibra un sistem de educaţie foarte greu-încercat, cu probleme cronice peste care s-au suprapus problemele sanitare, peste care se suprapun probleme economice. Deci, într-un moment în care este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate între elevi, profesori şi părinţi intervin astfel de…factori perturbatori, care induc dezechilibre majore, de care oricum nu avem nevoie. Este o problemă căreia trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită”, a declarat ministrul Educaţiei.

„Profu' de online” are 500.000 de urmăritori

Aproape 500.000 de elevi din România urmăresc un cont de TikTok în care profesorii sunt blamaţi, arătaţi cu degetul şi pozitionaţi ca şi cum ar fi adversari ai elevilor, tramsmite Digi24.ro.

Se întâmplă pe contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, fost candidat independent la alegerile prezidenţiale. În timp ce părinţii sunt şocaţi de conţinutul extrem de dur la care au acces copiii lor, postările de pe TikTok, de multe ori pe ritmuri de manele, au ajuns subiect de discuţie în cancelarii.

Acum, pe de o parte, Poliţia verifică dacă discuţiile lui Alexandru Cumpănaşu se pot încadra la incitare la ură faţă de profesori, iar pe de altă parte, sunt şi alte discuţii, cu tentă sexuală, care ar putea friza coruperea de minori.

Alexandru Cumpănaşu a purtat mai multe discuţii cu aluzii sexuale pe platforma TikTok, potrivit Aktual24.

Astfel, unei minore i-a spus: „tu ai un păr frumos, eşti o fată destul de dezvoltată”, iar în alte discuţii a vorbit despre „dotările” sale naturale, iar cu o altă minoră discută despre potenţă.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite