Adrian Năstase, din nou la judecată. Instanţa Supremă judecă pe 8 aprilie recursul procurorilor în dosarul  „Zambaccian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a stat aproape 8 luni după gratii pentru dosarul „Trofeul Calităţii” FOTO Adevărul
Adrian Năstase a stat aproape 8 luni după gratii pentru dosarul „Trofeul Calităţii” FOTO Adevărul

Recursul făcut de procurori la dosarul „Zambaccian“, în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupţie, se judecă după nouă luni de la declararea acestuia, termenul fiind stabilit pentru 8 aprilie.

În acest dosar, în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Adrian Năstase este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită şi şantaj.

Primul termen în recursul procurorilor împotriva sentinţei de dată de judecătorii Curţii Supreme în dosarul „Zambaccian I” va avea loc pe data de 8 aprilie.

Dosarul a fost repartizat la Completul nr. 1, al cărui preşedinte este Aida Popa, vicepreşedintele Curţii Supreme.

Pe 30 martie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, însă a fost achitat pentru acuzaţia de luare de mită în dosarul „Zambaccian”.

Alături de el, soţia acestuia Daniela Năstase, a fost judecată în acelaşi dosar şi achitată pentru acuzaţiile de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, însă a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală.

Judecătorii au motivat hotărârea după trei luni, iar pe 3 iulie 2012 au trimis dosarul către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru ca procurorii să îşi motiveze şi ei recursul. De atunci au trecut nu mai puţin de nouă luni, iar dosarul nu s-a mai întors la instanţă pentru a se judeca recursul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite