Reacția Direcției Generale Anticorupție, după acuzațiile grave aduse de un polițist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Generală Anticorupție a reacționat pentru „Adevărul” în urma acuzațiilor aduse un polițist din cadrul Direcției Județene Anticorupție Olt la adresa conducerii DGA. Instituția susține că discuția dintre șefii DGA și polițist a avut ca scop clarificarea unei situații.

Reacția DGA în scandal FOTO: SINDICAT EUROPOL
Reacția DGA în scandal FOTO: SINDICAT EUROPOL

De asemenea, în comunicat se arată că polițistul și-a declinat calitatea de ofițer al Direcției Generale Anticorupție prezentând și o legitimație de serviciu și punctează că atitudinea polițistului a fost una „nepotrivită”.

„Un cadru universitar a adus la cunoștința conducerii instituției faptul că, în contextul susținerii examenului menționat, un student cu care a avut un diferend și-a declinat calitatea de ofițer al Direcției Generale Anticorupție prezentând și o legitimație de serviciu. Având în vedere aceste aspecte, conducerea instituției a solicitat ofițerului în cauză lămuriri cu privire la situația prezentată, ocazie cu care a purtat o discuție cu acesta. În contextul discuției menționate, ofițerul a confirmat faptul că a avut un  schimb de replici în contradictoriu cu un cadru universitar și, totodată, a confirmat faptul că l-a încunoștiinţat pe acesta despre calitatea lui de ofițer DGA”, se arată în comunicatul DGA.

Instituția precizează că „discuția purtată la începutul lunii iulie a.c. cu ofiţerul în cauză a avut ca scop clarificarea unei situații, prezentată conducerii DGA ca fiind una nepotrivită pentru profilul și atitudinea”.

„Menționăm faptul că ofițerul DGA  lucrează de aproximativ 1 an la Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind definitivat de curând în profesie ca ofițer cu atribuţii pe linie de prevenire a corupţiei. Totodată, precizăm faptul că față de ofițer nu s-a dispus nicio măsură disciplinară și că acesta nu se află în cursul vreunei cercetări de natură disciplinară”, se mai precizează în comunicat.

Acuzații grave aduse de polițist

Un tânăr polițist din cadrul Direcției Județene Anticorupție Olt face acuzații grave la adresa șefilor săi și la adresa unui judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar fi încercat să-l intimideze. Totul ar fi pornit din sala de examen. 

Ofițerul de poliție Gheorghe Giorgian Ciorîia a detaliat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, întreaga situație. Acesta spune că totul ar fi pornit în 4 iulie 2023, în timp ce aștepta să intre în sala de examen pentru a susține examenul de licență, iar în sală a avut o discuție în contradictoriu cu supraveghetorul. 

În cursul zilei cu pricina polițistul susține că a primit un mesaj pe Whatsaap în care este chemat de către șefii săi chiar a doua zi, la București, unde ajunge cu mașina personală, pentru că nu i se permite să plece cu mașina de serviciu.

Ajuns la sediul instituției acesta are o discuție cu șeful DGA și cu directorul-general-adjunct, comisar-șef de politie, în timpul căruia i se transmite să-i ceară scuze judecătorului, însă doar după ce este trimis să stea de vorbă cu o doamnă psiholog.

Totodată, polițistul susține că a primit un mesaj pe Whatssap din partea judecătorului în care i-a precizat că „Sper să înțelegi ceva din ecuația asta pentru că ți-a trecut un glonț pe la ureche..." respectiv "..și atenție la steroizi că o să-ți prăjească creierul".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite