A murit Codruţa Semănaru, unul dintre cei mai buni fotoreporteri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţa Semănaru a murit joi dimineaţă, la Spitalul Colţea din Capitală, după ce ani de-a rândul s-a luptat cu o boală nemiloasă, anunță Realitatea.

Codruţa Semănaru Arhivă Realitatea
Codruţa Semănaru Arhivă Realitatea

 Aflată zilnic în zone fierbinţi, precum Mineriada din 1990, unde a fost bătută crunt de mineri, martor al unor evenimente politice majore, Codruţa Semănaru a făcut din fotografie o artă.

Dovadă stau zecile de mii de fotografii preluate şi acum de mass-media din toată ţara.

În ultimii ani, Codruţa Semănaru a preferat să se retragă pe plaiurile natale ale mamei sale, în comuna Vârfuri, din judeţul Dâmboviţa, pentru a-şi creşte fiica, pe Ana.

De acolo, din casa mamei sale, Codruţa îşi amintea cu plăcere de anii petrecuţi la cotidianul “Adevărul”, despre care spunea că “au fost cei mai grozavi din viaţa mea”.

Și Dinu Lazăr a scris un mesaj emoționant la auzul veștii triste: „A murit încă un spirit extraordinar al fotografiei românești de presă, Codruța Drăgoescu.Imaginile realizate de ea mai pot fi găsite pe la Agerpres, unde a lucrat mult timp.Din păcate eu nu am mai vorbit cu ea de la înmormântarea lui Mircea Hudek, acum mulți ani.Colegul Ilie Marian spunea despre ea: ”Un suflet mare, de copil nevinovat si entuziast. O explozie de optimism si voie buna, indiferent de greutatile si suferintele sale intime. Primul ei job a fost la Agerpres, in laboratorul de procesare a negativelor ”S-a născut la 27 octombrie 1963 și ne-a părăsit ieri.De mult timp se mutase într-un sat, Vârfuri.Cel de sus să aibă grijă de sufletul ei“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite