Subiecte Română Bac 2015 sesiunea de toamnă. Elevilor le-a picat nuvela la subiectul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Eduard Enea/Adevărul
FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Subiecte Română Bac 2015 sesiunea de toamnă. S-a dat startul Bacalaureatului de toamnă cu proba la Limba şi Literatura Română care are loc astăzi. În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate, care reprezintă o a doua şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat în prima sesiune. Adevărul va publica în timp real subiectele primite de candidaţi la Română.

 

UPDATE. Subiecte Română BAC 2015 sesiunea de toamnă. Elevii de la profilul Uman au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice.

La subiectul al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

UPDATE. Subiecte Română Bac 2015 sesiunea de toamnă. Cei care au terminat profilul Real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş.

La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare.

La subiectul al treilea, tinerii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă.

Subiecte Română Bac 2015 sesiunea de toamnă - Profil Real 

subiecte bac 2015 profil real
subiecte bac 2015 profil real

Subiecte Română Bac 2015 sesiunea de toamnă - Profil Uman

subiecte bac 2015 profil uman
subiecte bac 2015 profil uman

În sesiunea de toamnă BAC 2015, candidaţii vor susţine examenul doar la probele pe care le-au picat în vară. Astfel, marţi, Bac-ul va continua cu Limba Maternă, miercuri cu proba obligatorie în funcţie de profil (Matematică sau Istorie), iar vineri are loc ultima proba, la alegere din 10 materii. Candidaţii trebuie să fie în sală până la ora 8:30 şi au la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Afişarea rezultatelor se va face pe 31 august, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, urmând ca notele finale să fie afişate pe 3 septembrie.

Din experienţa anilor trecuţi la a doua sesiune de Bac promovează aproximativ un sfert din candidaţi. Anul trecut spre exemplu, aproape 24% au obţinut peste media 6 la examen. La sesiunea din vara aceasta, rata de promovare a examenului de maturitate a crescut destul de mult faţă de anul trecut, fiind cea mai mare înregistrată până acum de la introducerea camerelor de supraveghere în 2011. Din cei aproximativ 159.000 de candidaţi prezenţi, aproape 68% au promovat examenul în iunie. Este adevărat că în mai multe judeţe s-a stabilit că acesta a fost fraudat.

Subiecte română BAC 2015 sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor, la Adevărul Live

Astăzi la Adevărul live de la 14:00 profesoara Iulia Pop de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti va rezolva subiectele la Limba şi Literatura Română.

Subiecte română BAC 2015 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare

Elevii înscrişi la BAC 2015 sesiunea din toamnă, la proma de limba română, vor primi trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare. Zece puncte se vor acorda din oficiu. 

Baremele pentru BAC 205 română sesiunea din toamnă se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de Ministerul Educaţiei;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conţinutului programelor de Bac, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compeţentelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Lucrări corectate în alte judeţe

Din totalul candidaţilor înscrişi, 25.000 susţin astăzi proba la limba Română, 33.300 susţin miercuri proba obligatorie în funcţie de profil, dintre care 29.000 sunt înscrişi la Matematică şi restul la Istorie, iar vineri sunt înscrişi 36.000 de candidaţi, cei mai mulţi la Biologie (22.000), potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, din cei 55.000 de candidaţi, 38.600 sunt din promoţia curentă şi 16.400 sunt din promoţiile anterioare. Nu în ultimul rând, ministrul a mai precizat că la fel ca la sesiunea din vară, lucările vor fi corectate în alte judeţe.

BACALAUREAT 2015 CONSTANŢA Probele scrise încep luni, 24 august

Bac 2015 Braşov Peste 500 de elevi susţin astăzi proba la Limba Română, la a doua sesiune de Bacalaureat

BAC 2015 Buzău, sesiunea de toamnă. La Real, absolvenţii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă la proba scrisă la Limba Română

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri