RFI România aduce radioul în liceu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cu zebra la scoala

Vineri, 29 septembrie, de la ora 10, începe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din Capitală. Prima ediţie are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice Ioan N. Socolescu în cadrul inedit al sălii de clasă.

Proiectul La şcoală cu Zebra isi propune sa abordeze dimensiunea urban-culturală şi importanţa mediului în viaţa cotidiană si sa incurajeze dialogul dintre elevi şi invitaţi. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare şi difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat in liceu si vor fi coproproducatorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

Participa personalitati reprezentative pentru viaţa culturală românească, pentru implicarea lor în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător si reprezentanti ai domeniilor profesionale specifice liceului.

Invitaţii vor pune într-o nouă perspectivă rolul autoeducaţiei, responsabilitatea pe care fiecare tânăr o are faţă de viitor si vor discuta despre cum trebuie sa se raporteze tinerii la un produs cultural, fie că e vorba de o clădire nouă în cartierul în care locuiesc, alegerea unui spectacol, vizionarea unui film sau a unei emisiuni de televiziune.

Cu Zebra la scoala este un proiect cultural cu si despre liceeni în cadrul Programului cultural « Bucureşti, Oraş participativ » finantat de catre Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute şi realizate în comun de două redacţii, una la Bucureşti şi alta la Paris. Ştirile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparţial şi serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informaţiilor şi punerea lor în context. 

RFI Romania poate fi ascultat în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite