Remus Pricopie a mulţumit inspectorilor şi sindicaliştilor pentru colaborarea din cei doi ani de mandat la Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie va fi înlocuit cu Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor    FOTO: Adevărul
Remus Pricopie va fi înlocuit cu Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor    FOTO: Adevărul

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a organizat luni, 15 decembrie, o ultimă videoconferinţă, înainte de predarea mandatului, cu toţi inspectorii şcolari generali şi adjuncţi şi cu reprezentanţii ministerului.

Pricopie a mulţumit pentru colaborarea pe care a avut-o cu reprezentaţii ministerului şi ai federaţiilor, în cei doi ani de mandat, şi i-a asigurat pe toţi de respectul său, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Remus Pricopie va fi înlocuit în funcţie de Sorin Cîmpeanu (46 ani), preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor şi rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. 

Cine este Sorin Cîmpeanu

În 1986, Cîmpeanu a absolvit Colegiul Naţional Sf. Sava, iar în 1991 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, în 2000 obţinând doctoratul. După absolvirea facultăţii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare.

În perioada 2000-2003 a fost expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai târziu expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico – social (APART).

De asemenea, Cîmpeanu a fost director Irrifrance Roumanie între 2005 şi 2008, vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în cercetare – Biotehnol. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Din 2012 este membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

De asemenea, Câmpeanu este şi vicepreşedinte al Comitetului Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional.


Cine este ministrul ales pentru Educaţie, în al patrulea guvern Ponta

Cabinetul Ponta 4, un Guvern de politruci. Cine sunt cei 20 de miniştri aleşi. Ce funcţii au primit PLR şi PC şi ce grei din PSD au rămas pe tuşă

Educaţia primeşte 3,54% din PIB în 2015. Bugetul va fi de 25 de miliarde de lei

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite