Proiect : Fără Evaluare Națională pentru olimpici

0
Publicat:

Elevii care au fost premiați la olimpiadele școlare naționale sau internaționale ar putea intra la liceu fără să susțină probele examenului de Evaluare Națională, cel puțin asta prevede un proiect pus în dezbatere de Ministerul Educației.

Olimpicii ar putea intra la liceu fără să dea Evaluarea Națională - Foto Arhiva
Olimpicii ar putea intra la liceu fără să dea Evaluarea Națională - Foto Arhiva

Proiectul de Metodologie pentru înscrierea în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, a elevilor care au obținut rezultate bune la olimpiadele școlare sau la concursurile internaționale a fost pus în consultare de către Ministerul Educației. Concret, elevii care au luat premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației se vor putea înscrie la liceu fără a trece prin probele examenului de la sfârșitul clasei a VIII-a. 

 „Absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere.”, menționează Ministerul Educației.

Potrivit Edupedu, sunt 51 de olimpiade școlare naționale și 22 de olimpiade internaționale care ar permite elevilor să se înscrie la liceu fără a susține probele Evaluării Naționale. În urmă cu un an, 20 de elevi olimpici au intrat la liceu în Capitală fără să treacă prin probele examenului de la sfârșitul clasei a VIII-a. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite