Predarea matematicii "cu linguriţa" în şcoli le pune piedici studenţilor la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matematica le dă bătăi de cap elevilor şi când ajung studenţi                                              Foto: Mediafax
Matematica le dă bătăi de cap elevilor şi când ajung studenţi                                              Foto: Mediafax

Un studiu realizat de Consiliul Social şi Economic de Cercetare din Marea Britanie arată că matematica predată în şcoli fără a-i învăţa pe elevi să gândească singuri îi pune în mare dificultate atunci cand ajung la facultate si descoperă că nu primesc ajutorul cu care sunt obişnuiţi.

Studenţii se chinuiesc tot mai mult să facă faţă cursurilor de matematică din facultăţi, după ce, în timpul liceului primesc informaţiile "cu linguriţa", relatează The Telegraph

Chiar dacă au note bune, elevii nu sunt pregătiţi pentru studiul independent care îi aşteaptă la facultate.

Aceasta este principala concluzie a unui studiu cerut de Consiliul de Cercetare Socială şi Economică, care menţionează că elevii au parte de un şoc la facultate când descoperă că nu primesc ajutorul cu care sunt obişnuiţi şi nu reuşesc să rezolve un subiect dificil.

Concluziile apar în contextul escaladării îngrijorării autorităţilor vizavi de scăderea standardelor de abilităţi numerice avansate în Marea Britanie.

Tinerii britanici, mai puţin pricepuţi la matematică

De altfel, un alt studiu, realizat luna trecută de centrul de caritate Sutton Trust, a dovedit că adolescenţii din Anglia au şanse puţine să obţină rezultate foarte bune la testele internaţionale de matematică, faţă de tinerii din alte ţări dezvoltate.

În urma acestei cercetări s-a descoperit că tinerii nu erau conştienţi de importanţa matematicii la facultatea care o aleseseră şi cat de mult va conta felul cum o aplică.

Iar cursurile de matematică din liceu se bazează pe obţinerea rezultatelor maxime la examinare pentru a avea un loc asigurat la universitate. În plus, din cauza presiunii, şcolile nu se concentrează să înveţe adolescenţii să folosească matematica şi în alte domenii.

Acest studiu s-a adresat tinerilor care studiază Matematică, Ştiinţă, Inginerie şi Medicină. De asemenea, au avut loc şi interviuri mai amănunţite cu 100 de studenţi intervievaţi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite