O nouă sesiune de teste Mensa, sâmbătă, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mensa România
FOTO Mensa România

Persoanele care doresc să-şi confirme nivelul de inteligenţă pot participa, sâmbătă, la o nouă sesiune de testări Mensa în Bucureşti, la Colegiul UCECOM “Spiru Haret. Mensa este organizaţia celor mai inteligenţi 2% din oamenii de pe planetă şi organizează periodic testări pentru recrutare. Testul IQ constă în rezolvarea în 20 de minute a unui set de 45 de întrebări "culture free", bazat pe imagini, nu pe cunoştinte lingvistice.

Mensa România organizează periodic sesiuni de testare în marile oraşe din ţară, la care sunt invitaţi toţi cei care vor să devină membri sau să îşi confirme inteligenţa. Este vorba despre o testare de tip matrici progresive Raven, model descris de creatorul sau, John Carlyle Raven, ca fiind un "test de percepţie şi gândire clară".

Începând din 2013, MENSA România organizează testări şi pentru minori. Vărsta minimă a candidatului este de 11 ani şi participarea la testare se face numai cu acordul părinţilor / tutorilor.

Taxa de testare este de 25 de lei, iar vârsta minimă a participanţilor este de 11 ani. Data limită pentru înscriere la testarea de sâmbătă este joi, 11 iunie 2015.

Odată ajuns membru Mensa România, persoanele intersate mai pot susţine un test pentru afilierea la Mensa Internaţional. Membrii organizaţiei Mensa se întâlnesc şi discută în grupuri de interes despre pasiunilor lor, precum Astronomia, Muzica, Programarea sau Psihologia.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite