Certificatele Cambridge English pentru copii echivalează examenul de engleză de la trecerea în clasa a V-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din această lună, toţi elevii din România care deţin un certificat Young Learners ”Movers” sau ”Flyers” nu vor mai fi nevoiţi să dea examenul de admitere în clasa a V-a cu predare în limba engleză intensiv. Acestea vor fi echivalate, iar nivelul A1 va corespunde notei 10.

Astfel, toţi candidaţii care deţin minimum 11 scuturi la certificatele Cambridge English Movers sau Flyers vor fi scutiţi de testul de admitere în clasele a V-a cu predare în limba engleză intensiv. În funcţie de performanţele lor, candidaţii la examenele Young Learners primesc între 1 şi 5 scuturi (emblema Cambridge English) la fiecare dintre cele 3 competenţe lingvistice (Speaking, Writing şi Listening)

Pentru a-şi asigura echivalarea examenului, candidaţii trebuie să fi obţinut 4 scuturi la două competenţe, respectiv 3 scuturi la o competenţă lingvistică a examenului Cambridge English. Echivalarea va fi valabilă la sfârşitul acestei luni, când şcolile publice vor organiza examene de admitere pentru clasele a V-a cu predare în limba engleză.

Această recunoaştere se adaugă altor echivalări ale certificatelor Cambridge English făcute de Ministerul Educaţiei. Examenele Cambridge English: Key/ Key for Schools şi Preliminary/Preliminary for Schools (nivelurile A2 sau superior) sunt recunoscute la admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare într-o limbă modernă şi corespund notei 10. Totodată, toate certificatele Cambridge English începând de la Preliminary / Preliminary for Schools şi până la Proficiency pot fi echivalate cu examenul limbă străină de la Bacalaureat.

”Dorim să mulţumim ministerului român al Educaţiei pentru colaborare şi susţinere. Prin această decizie importantă, elevii români care vor să aprofundeze studiile de limbă străină îşi vor vedea eforturile recunoscute. Mai mult decât atât, decizia reprezintă o nouă atestare a importanţei şi seriozităţii examenelor Cambridge English în România şi la nivel internaţional. Suntem foarte mândri să face parte din acest proces”, a declarat Sarah Ellis, şef al Departamentului de Evaluare din cadrul Cambridge English Language Assessment.

Ce este Cambridge English

Examenele Cambridge English, concepute şi evaluate de către departamentul de dezvoltare al renumitei Universităţi din Cambridge, oferă certificate de limbă engleză în scop educaţional şi profesional. Potrivit unui sondaj realizat anul trecut, 6 din 10 părinţi din România recunosc Cambridge English drept furnizor internaţional de examene de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.

Cambridge English Language Assessment oferă cea mai mare gamă de certificate pentru cursanţi şi profesori din întreaga lume. În total, în jur de 4 milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English. Un număr de peste 15.000 de universităţi, angajatori, instituţii guvernamentale şi alte organizaţii au încredere în examenele şi certificatele Cambridge English ca probă a cunoştinţelor de limbă engleză.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite