Testul de logică matematică de tipul GMAT, primul pas spre MBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testul de logică matematică de tipul GMAT se susţine ca probă pentru admiterea la MBA FOTO Adevărul
Testul de logică matematică de tipul GMAT se susţine ca probă pentru admiterea la MBA FOTO Adevărul

Testele de logică matematică GMAT (Graduate Management Admissions Test) sunt folosite de prestigioasele programe Master of Business Administration (MBA) pentru selectarea candidaţilor care doresc studii avansate în business. Din cele câteva mii de astfel de programe disponibile în toată lumea, testul de logică matematică GMAT este folosit de circa 1.500, dintre care pentru 1.000 de programe rezolvarea lui este cerinţă obligatorie.

Mai exact, testul verifică, într-un interval de doar 3-4 ore, cunoştinţele candidaţilor în limba engleză, la matematică şi logică.

Testul de logică matematică de tipul GMAT este format din trei secţiuni: AWA (1 oră - 2 eseuri), Quantitative (75 de minute – 37 de probleme) şi Verbal (75 de minute – 41 de probleme).

Teste de logică matematică de tipul GMAT. Timp rapid de reacţie

Analytical Writing Assessment (scriere analitică) este o secţiune formată din două eseuri de câte 30 de minute. Candidaţii primesc două texte: în cazul primului, care conţine greşeli de logică, ei trebuie să argumenteze de ce argumentele autorului nu sunt convingătoare, iar în cazul celui de-al doilea, trebuie să aleagă o idee dintr-un text care oferă idei opuse şi să argumenteze alegerea.

Quantitative este o secţiune care conţine 37 de întrebări grilă de matematică la nivel de liceu.

Secţiunea Verbal conţine 41 de întrebări de trei categorii: care analizează înţelegerea unui text, care evaluează cunoştinţele de gramatică şi întrebări de logică.

Dificultatea testului de logică matematică de tipul GMAT stă în necesitatea unui timp rapid de reacţie şi în faptul că la ultimele două secţiuni, dificultatea întrebărilor se modifică în funcţie de corectitudinea răspunsului la întrebarea precedentă. Mai exact, dacă ai răpuns bine, primeşti o întrebare mai grea şi mai valoroasă ca puncte, iar dacă ai greşit, primeşti o întrebare mai uşoară, dar care este punctată mai slab. În plus, pe parcursul testării, participanţii sunt lipsiţi de posibilitatea de a revizui răspunsurile sau de a vizualiza întrebarea următoare.

Scorul cel mai des întâlnit la testele de logică matematică de tipul GMAT variază între 200 şi 800 de puncte. Majoritatea programelor MBA cer minimum 600 de puncte pentru admitere, însă cele mai prestigioase pot cere şi 700 de puncte.

Testul de logică matematică de tipul GMAT se poate susţine în orice perioadă a anului, cel mult o dată pe lună, dar nu mai mult de cinci ori. Înainte de susţinerea examenului, candidaţii sunt sfătuiţi să susţină o simulare, pentru antrenament.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite