Simulare Bacalaureat 2022. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bacalaureat adevarul

Simularea examenului de Bacalaureat a început luni, cu proba de Limba şi Literatura română, urmând ca marţi, 29 martie, să aibă loc cea la materia obligatorie (matematică/ istorie).

La Subiectul al III-lea elevii de la uman şi pedagogic au avut de făcut un eseu cu particularităţile unei poezii de Ion Barbu.

Elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a au susţinut astăzi, 28 martie 2022, proba scrisă a simulării la Limba şi literatura română. Proba din cadrul simulării naţionale a început la ora 9:00, moment in care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conţineau subiectele multiplicate. Ministerul Educaţiei va publica baremele de notare la ora 15:00.

Subiecte simulare Limba română Bac 2022 – filiera teoretică – profil umanist

La profilul real şi tehnologic/vocaţional subiectul al III-lea a fost eseu despre particularităţile unei poezii de Tudor Arghezi.


Ministerul Educaţiei a publicat în luna ianuarie calendarul examenelor naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională. Primii care vor susţine testările sunt elevii de liceu, care încep probele pentru simulare Bac 2022 astăzi.

Calendarul simulare Bac 2022:

  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba şi literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba şi literatura maternă;
  • 14 aprilie – afişarea rezultatelor

Cum se vor desfăşura probele de la simulare Bac 2022

Probele vor începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise la simularea BAC 2022 va fi de trei ore. Timpul pentru elaborarea lucrării se calculează din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional participă elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral / frecvenţă redusă, potrivit documentului.

De asemenea, „notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite