Evaluarea Națională 2023. Aproape 9.500 de elevi au susținut proba la Limba maternă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Evaluare Națională s-a încheiat joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă. Rata de participare a fost de 95,8%.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Proba scrisă la Limba maternă a fost susținută de 9.443 de elevi, potrivit datelor Ministerului Educației. 414 elevi nu s-au prezentat. Nu s-a înregistrat nicio eliminare din examen, potrivit aceleiași surse.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată.

Contestațiile la Evaluarea Națională pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor se realizează anonimizat, respectându-se prevederile GDPR în materie. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, acestea fiiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la proba de limba și literatura română.

Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite